NOname
| NOname a întrebat:

Bunica (medic pe vremuri): "Ia nişte bomboane cu lapte de pasăre!", o servise cineva.
Eu: "Laptele de vacă e pentru viţel, buni, ţi-am mai explicat."
Bunica entuziasmată: "Dar nu e de vacă, e de pasăre."
Eu, încercând să-mi găsesc cuvintele: "Da, că păsările dau lapte...", după o pauză: "...iar chiar dacă l-ar da, l-ar da tot pentru puii lor, buni."
Bunica: "A!", şi a plecat, digerând parcă secretul Universului, în timp ce mesteca o bomboană.
Câţi dintre voi mai trăiau cu impresia că "lapte de pasăre" vine de la păsări?
Cine o fi venit cu expresia şi de ce? - mă întreb de ceva vreme...

74 răspunsuri:
| ionutrusin a răspuns:

Lapte in amestec cu oul de pasare... rezulta lapte de pasare...
dar oul cu lapte... rezulta oul de vaca? laughing)))

NOname
| NOname explică (pentru ionutrusin):

Bună asta. laughing

| LolaMona a răspuns:

Stiu bomboanele astea, aunt atat de bune

| LolaMona a răspuns:

Stiu ca acest proverb se folosea in povestile slave, unde pasarile care dadeau lapte erau foarte rare. Dar e un mit, pasarile nu dau lapte, decat in povesti.

| mateia a răspuns:

Nu stiu asta, dar stiu ca doar la noi are denumirea asta. Reteta originala vine din Franta, unde se cheama Oeufs a la Neige (oua in zapada) sau Iles Flottantes (insule plutitoare).

NOname
| NOname explică (pentru mateia):

Nu "doar la noi".

| Cera23 a răspuns (pentru NOname):

Dar unde se mai cheama lapte de pasare? Ca tocmai asta era discutia ca prin alte parti poarta alt nume?

NOname
| NOname explică (pentru Cera23):

În multe ţări, în Germania, Italia, Slovenia, Serbia, Rusia, Ukraina, Franţa, Ungaria, Estonia... (bineînţeles, în limba ţării respective)

| Cera23 a răspuns (pentru NOname):

Bine de stiut!

NOname
| NOname explică (pentru Cera23):

happy

| bustamante a răspuns (pentru NOname):

Doar pentru papilele noastre gustative. Are o utilitate.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru NOname):

Lapte de tata happy

| ShamelessQboy a răspuns:

Laptele de pasăre vine de la păsărică, clar! Si nu dela cele care zboară, de la cele dintre picioare lol!

| DanielDanny a răspuns:

Bunica a murit inainte sa imi dea un secret pe care vroia sa mi-l dea dar a spus "data viitoare" si data viitoare a foster prea tarziu. Era o reteta de crema pentru arsuri facuta din caramizi din acelea de ceara intr-un tuci cu apa, se fierbea dar nu stiu cum si nu stiu cu ce altceva, daca poate stie cineva sau mai are cineva bunici batrani care poate stiu reteta asta va rog sa I'm spuneti! Si nu, nu am crezut ca laptele de pasa vine de la pasare, pentru can deja stiam can unele mancaruri at denumiri ciudate. Da ouale din laptele de pasare vin de la pasare dar se pune si lapte de vaca.