anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce părere aveți despre o persoană care rămâne "agățată" de trecut în mod pozitiv, adică să prefere vizionarea filmelor și serialelor din copilăria sau adolescența sa, să asculte muzica acelor vremuri?
Putem spune că e o persoană nostalgică sau reacționară?

Răspuns Câştigător
| wildthing a răspuns:

Mi se pare normal sa te gandesti cu placere la trecuta-ti adolescenta/tinerete, totul era mai frumos atunci, indiferent de ceea ce ar spune unii...viata e intotdeauna mai frumoasa la 16-23 de ani, decat ceea ce urmeaza. Tinerea e intotdeauna infinit mai frumoasa decat batranetea si e normal sa iti placa filmele/serialele/muzica din acea perioada, pentru ca te "teleporteaza" instantaneu in trecutu-ti fericit.
In plus, poate sunt eu subiectiv, dar mi se pare ca filmele, serialele si muzica din trecut erau net superioare celor de acum. In ziua de azi se fac doar porcarii, mizerii, propaganda "progresista", etc.

11 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Majoritatea facem asta. Mie, de exemplu, imi place muzica anilor 80-90. Mă poti judeca pentru asta?

| RAY a răspuns (pentru darrio2007):

Da,e la moda sa fii judecat,criticat in ro, muzica aia e comunista, desi esti comunist, tradator de democratie rolling on the floor
rolling on the floorrolling on the floor e aiurea sa nu asculti la un castefon pe casete de alea, tradezi tehnologia aia

| cristi202 a răspuns:

E clar ca e o persoana nostalgica. De fapt, in asta sta nostalgia, reamintirea trecutului, dar accentul la nostagie cade pe tristete, melancolie.
Nu cred ca e o problema, daca are amintiri foarte frumoase, de neuitat. In ce priveste filmele, e cla ca filemel de dinainte erau mult mai bune, asa ca mi se pare chiar logic sa te intorci in timp si sa te uiti la cate un film vechi. Si eu fac asta.

| RAY a răspuns:

Si eu prefer filmele cele mai bune de pe imdb si ascult orice,nu cred ca e nostalgie dar erau piese bune in toate timpurile sau filme, ideea e e a combina trecutul cu prezentul, nu a trai doar in trecut, o dai in anexitate, depresie

| Mosotti a răspuns:

Da, este o persoana nostalgica.

| Hammurabi a răspuns:

Și eu fac chestia asta.
Îmi plac filmele vechi, filmele anilor '60, '70, '80 și muzica la fel. Trupele rock ale aceleiași perioade.
Și nu cred că sunt nici nostalgic (nu trăiam pe vremea aceia) și nici reacționar.
Cred că e chestia doar de gust/preferințe.

| Goete a răspuns:

Personal nu am nivi o parere, e dreptul fiecaruia sa isi aleaga preferintele

| Brizbriz a răspuns:

E ABSOLUT normal
mie de ex. (inca) imi place rep-ul, dar ma calca pe nervi hip-hop-ul
si putini oameni invata pe parcurs sa le placa altceva

| tudorvolcano a răspuns:

Nostalgia, ca sens etimologic, înseamnă „dor de casă"/„durere din lipsa casei". S-a extins mai târziu spre a desemna dorul de orice.

În greacă, cuvântul poate desemna orice dorință în general, nu doar dorul de ceva din trecut.

Mare parte din noi ne uităm din nou la filme și seriale din copilărie, cu toate că unii o fac mai rar.
Muzica, în special, deoarece e scurtă, mulți poate o ascultăm de mai multe ori, căci deși timpul trece, melodia e tot timpul bună. Un cântec bun nu devine rău cu timpul, căci e tot timpul același.

O persoană reacționară ar fi mai degrabă când toți ascultă nu știu ce rap modern, să se ducă cineva și să cumpere casete/discuri, sau pur și simplu să se apuce artiști old school pe care nu i-a ascultat niciodată, ca reacție la rap-ul modern.
Sau cei care au reacționat pe vremuri la rock prin a începe a asculta muzica clasică.

| MotanulAlbastru a răspuns:

Deja te-ai întors? Nu prea ți-a plăcut "lumea reală" laughing