| Joker3134 a întrebat:

Considerati ca oamenii dintr-un oras mare gen Bucuresti, Cluj un cartier ceva sunt mult mai educati si informati decat oamenii dintr-un sat simplu si mic?

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Luati la grama da. Ca in oras sunt mai multe locuri de munca calificate decat la sat deci e normal ca cei cu mai multe studii sa fie aglomerati la orașe

8 răspunsuri:
| RKBlue a răspuns:

Educati nu neaparat.
Informati, poate.Pot fi mai informati despre unele evenimente dar in general trebuie sa fii curios ca sa fii informat.
Poti sa stai in nu stiu ce sat si sa fii mai educat si informat decat cineva de la oras.Trebuie sa citesti si sa incerci sa ramai la curent cu noutatile, sa fii curios si sa te pasioneze anumite subiecte (fiindca depinde in ce subiect/e esti informat, caci nu poti fi in toate)

| Joker3134 explică (pentru RKBlue):

Bineinteles ca poti locui oriunde si sa fii informat dar eu vorbesc in general ..adica m-as mira sincer un sat simplu din Romania sa fie in general oamenii mai informati ca cei din Bucuresti ...come on eu locuiesc la sat iar de exemplu oamenii toti nu sunt prea bine informati.

| RKBlue a răspuns (pentru Joker3134):

Normal că nu toți sunt, dar unii pot fi.
Trebuie să te intereseze si să ai surse de informare.
(că pe Tanti Leana o interesează ce face Vasile a lu' Fântânaru si nu ce se intâmplă în lume, e altceva)

| Joker3134 explică (pentru RKBlue):

Si de exemplu parca si la scolile de la oras se invata mult mai bine

| RKBlue a răspuns (pentru Joker3134):

Da,da se invata mai bine la oras decat la tara(in mare parte)
Cred ca resursele si numarul de elevi ii atrag pe profesori mai mult la oras.Si cum mai multi vor acolo, cei mai buni ajung(de obicei) la oras.

| Cristinna31 a răspuns:

Eu consider că sunt mai deschiși la minte. De exemplu, în orașul meu natal, bârfa e în floare, datorită faptului că e un oraș mic, aproape pustiu, fără perspectivă, fără locuri de muncă. E multă ignoranță și răutate. Dacă te îmbraci mai diferit față de restul, îți auzi în spate "Ia uite-o și pe aia cum se îmbracă" sau alte chestii de genul. Pot să afim că da, sunt mai informați datorită faptului că într-un oraș mai mare ai parte de mai multe posibilități și perspective.

| Joker3134 explică (pentru Cristinna31):

Pai daca intr-un oras mic e multa barfa imagineaza-ti ce e intr-un sat mic