|

Cum as putea sa ma indepartez de un amic treptat? Ma inteleg bine cu el, insa a luat-o pe o cale care mie personal nu-mi place, nu e neaparat rea, insa pe mine ma deranjeaza. Suntem prieteni de mult, iar acum vietile noastre sunt la o rascruce de drum, eu merg pe partea cu invatatul si aprofundarea, iar el pe cea a lui, pe care si-a ales-o...E o decizie luata deja, insa nu stiu cum sa o fac. (Asta ca sa nu-mi ziceti sa discutam problema amandoi)

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Deci urmeaza sa intrii la facultate.
In cazul acesta nu fa nimic special, vei vedea ca prietenia voastra se va sfarsi incet de indata ce intrii la facultate.
Oricum in opinia mea, nu ai fost niciodata prieten cu el.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru AlphaAttitude):

Nu e problema ca nu am fost niciodata prieten cu el. Eu sunt o problema ambulanta, sunt foarte complexat si pana imi rezolv problemele cu mine nu vreau sa mai am legatura cu persoane care "sunt mai bine" decat mine. E problema la mine ca ma compar cu el si imi creeaza un disconfort psihic, nu pot sa mi rezolv problemele cu mine pentru ca sunt conditionat de altele si necesita timp.
Da, o sa intru la facultate, unde voi lucra in paralel ca sa ma intretin, deci timp cam 0

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NevermindXEXEXD):

Incearca pe cat posibil sa nu te compari cu ceilalti.
Fiecare din noi avem parti bune si parti rele.
Acum, desigur, daca el e un prieten d-ala laudaros pe fata, care te face sa te simti inferior lui, da, ai dreptate, trebuie sa-l eviti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ii poți spune ca ești ocupat, ii răspunzi mai rar la telefon și o sa renunțe și el. Dar eu nu te înțeleg. Chiar dacă a luat o pe alt drum cu ce te încurcă pe tine? Poți fii prieten și cu oameni diferiți de tine, asta înseamnă să fii deschis la minte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Emma30555):

Imi creeaza un disconfort psihic... si n-am timp sa mi zapacesc capul cu ale lui

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca sunteti cu adevarat prieteni de mult timp si nu doar amici, nu ar strica sa incerci o discutie aprofundata cu el, sa-i spui ce anume te nemultumeste, mai ales daca a ales o cale gresita. Sa-l aduci pe drumul cel bun e benefic amandurora. Poate, pe viitor, iti va multumi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In cazul in care ai incercat sa il aduci pe drumul cel bun și nu ai reușit, nu trebuie sa cauti o modalitate de îndepărtare, pur si simplu indeparteaza-te spunandu-i motivul, ca te deranjează si ca nu iti place aceasta schimbare la el, si daca vrea sa fiti prieteni in continuare sa nu mai continue cu ce face pentru ca altfel prietenia voastră nu va mai merge, bafta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează