| RAY a întrebat:

Cum comentați asta
În data de 28 noiembrie 1991, când Ucraina se pregătea de Referendumul pentru declararea independenței sale, ca republică separată de URSS, Parlamentul României dădea o declarație prudentă și responsabilă, prin care atrăgea atenția viitorului stat independent că „teritoriile româneşti – Bucovina de Nord, Ţinutul Herţa, Ţinutul Hotin, precum şi judeţele din sudul Basarabiei […] au fost rupte din trupul ţării, iar Pactul Ribbentrop-Molotov a fost declarat nul şi neavenit, ab initio, de U.R.S.S., la 24 decembrie 1989, şi de Parlamentul României la 24 iunie 1991".

1 răspuns:
| Trixt3r a răspuns:

Nu stiu cat rost are sa ne intoarce in perioada comunismului, sunt multe lucruri care trebuiau facute, dar din cauza influentei de la Moscova in tarile "mai de est" aceste lucruri nu au putut fi facute, repet, din cauza influentei si propagandei Rusesti, care nu puteau fi combatute cu tehnologia limitata de atunci.

Ucraina a fost o amenintare pentru noi doar inainte sa renunte la nucleare, Rusia in schimb a fost, este si va fi un risc de 5000 de ori mai mare decat Ucraina.

Romania nu este singura care a pierdut pamant si "si-a redesenat" granitele, uite aici o lista cu toate tarile care au fost in aceeasi situatie https://en.wikipedia.org/......93present)

Daca toate tarile ar revendica pamanturile pierdute si/sau ar blama alta tara pentru ele, atunci WW3 ar fi doar de incalzire. Granitele nu conteaza atat de mult cat conteaza dorinta de a avea relatii bune cu vecinul, inca nu prea sunt tari care sa fi ramas fara pamant liber.
Daca Romanii vor sa-i atraga pe cei din zonele pierdute, cum este sudul Basarabiei sau Moldova - pot oricand sa deschida granitele si sa le ofere sprijin, ca pamanturi goale avem si acum destule... restul e doar politica si incercari de nationalism radical inutil.
(Se aplica pentru toate tarile care au pierdut pamant, toti ar avea pamanturi libere pentru minoritatile de la noi, daca ar vrea asta)