Întrebare recomandată | Florentina_Mariana_1996 a întrebat:

Cum pot renunța la fumat, cum pot să nu mai am tendința de a fuma?

21 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Secretul e în dorinţă. Trebuie să vrei cu adevărat.
Apoi îţi impui să fii nefumătoare şi peste 2-3 săptămâni nici nu vei mai simţi tentaţia de a-ţi aprinde ceva în afară de dorinţă sau aragaz.

NOname
| NOname a răspuns:

Poate te vor ajuta şi comentariile de aici:
http://www.tpu.ro/......ma-tigara/

| Robbe a răspuns:

Ca sa renunti la fumat trebuie sa renunti la ideea ta psihologica care te face sa fumezi. Oamenii cand fumeaza fumeaza cand se distreaza, cand socializeaza cand se simte bine.Insa majoritatea oamenilor asociaza fumatul cu distractia, linistea si comoditatea. Unii fumeaza pentru ca vor sa para mai smecheri sau mai cool in fata unor persoane, dar adevarul e ca nu tigara te face mai smecher sau mai cool, devii mai influentabil sau mai cool prin propria ta personalitate.
Trebuie sa fii destul de puternic sa refuzi sa fumezi, trebuie sa nu mai fii influentata de un obiect sau de cineva care fumeaza.
Cand iti pui ideea de pericol sau de viitor a ta, priotara in viata ta, incepi sa-ti pui niste bariere in viata, pentru ca te respecti pe tine in primul rand, doar spui NU.
Cu timpul o sa devii o persoana care nu poate fi influentata, astfel oamenii te vor vedea altfel, nu ciudata ci puternica.
Sunt oameni de duzina care fumeaza, sunt complet constienti ca se distrug insa ei tot accepta.
Incearca sa nu fii una dintre oile din turma, incearca sa fii cainele care are grija de ele.
Iti urez foarte multa ambitie si bafta in continuare!
Papa :*

| Divy a răspuns:

Folosește Nicoret și renunță la fumat complet sau alți înlocuitori ai nicotinei (NRT) și bupropion (Zyban)
Admite că fumezi și motivul pentru care fumezi, de exmeplu calmarea, depresia, remedierea stresului.
Găsește motivația de a renunța la fumat sănătatea, banii mai muți, etc.
Caută forum-uri unde poți obține sfaturi și încurajări de la persoane care au depășit acestea
Prgătește-te pentru întâi pentru perioada de sevraj care poate fi însoțită de insomnii, iritabilitate, depresie și anxietate.
Nu renunța dacă ai recidive, adică reîntoarceri la obieceiul de a fuma, ideea e să fumezi cât mai puțin și apoi deloc.
Micul progres aduce succese mari! big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa constientizezi ca nu-ti face bine si nu-ti aduce nici-un beneficiu, doar pierderi. Poti si sa pui banii pe care ii dadeai pe tigari intr-un borcan si sa iti iei dupa un timp ceva ce-ti doresti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ia-ti acadele, Johann Cruyf asa facea. laughing

| Drimmero a răspuns (pentru anonim_4396):

Cu tot cu tigarile... a fost zeul suprem al fotbalului din istoria non-colora. Sa-i fie tarana usoara,, fara de el... Varza nu mai exista!

| CatalinVictor1985 a răspuns:

Cum am facut si eu. M-am lasat din prima si nici nu mai vreau sa fumez. fara tigari electronice sau leocoplast din ala cum ii zice pe ureche. Direct am facut-o dar am reusit

| Ganea_Marian-Dumitru_1972 a răspuns:

Poti sa incepi prin a fuma cat mai putin posibil.

| Claudiu1905 a răspuns:

Tendinta de a fuma se diminueaza in ani, cam dupa 5 ani fara tigari nu te mai intereseaza
Poti renunta la fumat prin antrenament, intai te antrenezi sa nu mai fumezi o zi. Nu o sa-ti reuseasca din prima si dupa fiecare incercare trebuie sa fumezi normal cateva zile sau mai mult, pentru refacerea fortelor. Dupa ce reusesti sa nu fumezi o zi de cateva ori, cu pauzele de relaxare mentionate, maresti efortul la doua zile. Poti ajunge sa nu fumezi si un an de zile si apoi sa treci iar pe tigari ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Dar creierul tau e antrenat si stie cum sa lupte cu tentatia, in cele din urma vei reusi

| NotMyFault a răspuns:

Mananca pătrunjelwinking

| Carolina1972 a răspuns:

Pfff...nustiu ce sa zic laughing nu ca sa fac pe inteligenta dar eu una nu as reusi happy Conteaza foarte mult ambitia, la fel ca la slabit! Din pacate eu nu am ambitie... poate de asta nici nu voi reusi sa ma las! happy Oricum bafta :*

| popa07ady a răspuns:

Simplu! nu mai fuma! vointa!

| Pizzaislife a răspuns:

Pote daca de fiecare data cand vrei sa fumezi mesteci guma si incerci sa iti impui sa nu o faci reusesti

| MentalDisorder2 a răspuns:

Țigara pe abur
Pune-ti o bratara d-aia de guma pe mana si când vrei sa fumezi tragi de guma aia sa te lovesti sa te usture.
Sau pur si simplu arunci toate tzigarile, si astepti 2-3 zile sau o saptamana, induri durerea de cap si oboseala si dupa ai scapat.

| Auarl a răspuns:

Cind simti nevoia de a fuma ruguma bomboane si te va ajuta cunosc o persoana foarte apropriata care prin aceasta metoda a scapat de fumat.Bafta!

| Dumitrescu_Emanuel_1974 a răspuns:

Iati sprei guma sau plasturi

| Alinuca776 a răspuns:

Ma bucur foarte mult ca am dat peste această întrebare si chiar îmi place tema. Deci...Am o colega foarte buna la sport, fac sport de performanta si ma enervează la culme ca fumează. Destul de regulat, si i-am explicat de,, n" ori ca nu e bine, Dar măcar sper ca la tine să funcționeze, strategia mea. M-am gândit că daca de exemplu fumezi 4 țigări pe zi pe zi ce trece să fumezi din ce în ce mai puțin. De mâine sa începi să fumezi doar 3 așa vreo 3 zile dupa care micsorezi doza, până vei ajunge la 1 tigara pe zi. Dupa aceea s-a încerci să înlocuiești țigările cu ceva sănătos. Fructele sunt cele mai ok, adică dacă fumezi 4 tigari pe zi să mănânci 4 fructe după ce ai urmat pașii de mai sus.
SPER din toată inima că te-am putut ajuta. Bafta::

| bl3273m a răspuns:

Depinde ce fumezi. laughing

| 12MihaiCosmin12 a răspuns:

Dacă vrei să îți crești șansele de reușită, trebuie să fii foarte pregătit pentru bătalia cu fumatul. Începe, în primul rând, printr-o discuție sinceră cu tine însuți și întreabă-te care sunt motivele pentru care vrei, cu adevărat, să renunți la fumat.

Au început să te sperie riscurile fumatului și vrei să fii mai sănătos?

Vrei să le oferi copiilor tăi un exemplu mai bun?

Te costă prea mult țigările și ai vrea să economisești niște bani în fiecare săptămână?

Oricare ar fi motivele tale, scrie-le pe o foaie de hârtie pe care să o ții mereu la îndemână. Atunci când îți va fi mai greu și te vei întreba de ce te-ai hotărât să te chinui să te lași de fumat, această foaie de hârtie o să îți amintească de toate lucrurile pe care fumatul ți le răpește.
Fumatul este o parte importantă din viața ta și, fără îndoială, va fi nevoie să faci unele schimbări drastice în rutina ta zilnică dacă vrei să reușești să renunți la fumat odată și pentru totdeauna. Analizează-ți ritualurile de fumător și identifică situațiile, momentele, persoanele sau locurile care te îndeamnă la o țigară. Încearcă, apoi, să le găsești fiecăruia dintre acestea un înlocuitor care să te ajute să îți înfrânezi dorința de a fuma, ideal prin lucruri care îți fac plăcere.

În cazul ai încercat și anterior să te lași de fumat, dar fără succes, încearcă să identifici ce te-a încurcat atunci și găsește-i o rezolvare.

Alege-ți, apoi, cu atenție ziua Z – ziua din care nu mai fumezi nici o țigară. Pregătește-te cu grijă: asigură-te că este o zi ușoară pentru tine, poate o zi de odihnă sau de concediu, când șansele să te nimerești într-o situație stresantă sunt reduse. La femei, spre exemplu, este indicat să nu îți alegi o zi din perioada premenstruală.

Asigură-te că ai tot ce îți trebuie pentru a înlocui țigările și dozează-ți fumatul în zilele anterioare astfel încât, în ziua aleasă, să nu mai ai țigări care să te tenteze.
La finalul zilei, ține doar de tine să te lași de fumat. Acest lucru nu înseamnă, însă, că trebuie să treci singur prin acest proces dificil.



Dimpotrivă, astăzi poți să te bucuri de mai mult sprijin decât crezi – trebuie doar să îl ceri atunci când simți că ai nevoie. Chiar dacă un medic specialist sau un psiholog nu poate face ca disconfortul fizic sau psihic asociat renunțării la fumat să dispară, ei te pot, totuși, sprijini în diferite feluri:



Oferindu-ți răspunsuri la toate întrebările tale, răspunsuri bazate pe date științifice și pe experiența altor fumători
Sugerându-ți diferite „trucuri" psihologice și nu numai cu ajutorul cărora să depășești dependența comportamentală
Oferindu-ți informații despre lucrurile la care să te aștepți în timpul procesului de renunțare la fumat, dar și detalii concrete despre perioada post-fumat
Prescriindu-ți produse medicamentoase pentru diminuarea simptomelor de sevraj nicotinic. Partea bună este că semnele sevrajului sunt temporare şi se reduc pe zi ce trece, deoarece neuronii încep să-şi revină, în lipsa bombardamentului constant cu nicotină. Apogeul simptomelor neplăcute are loc în primele 3 – 6 zile de la ultima ţigară fumată şi, de obicei, acestea dispar după 2 – 4 săptămâni;
Este important să știi că, indiferent dacă renunţi complet la ţigări sau doar reduci numărul acestora, starea de sevraj nicotinic tot apare. În schimb, chiar dacă efectul fizic este același în ambele cazuri, alegând să reduci doar numărul de țigări, poți să-ți crești artificial dependența psihică, ceea ce va îngreuna substanțial efortul tău de a renunța la fumat. Aceasta pentru că acele țigări pe care îți permiți să le fumezi zilnic sunt exact acele țigări pe care le consideri recompense – „după toate astea, merit și eu o țigară"" – și vor fi cele mai greu de eliminat în timp.

Din experiența altor fumători care au reușit să se lase de fumat, cea mai bună variantă este să renunți dintr-o dată și complet la țigări. Odată ce ai luat această decizie, îmbrățișeaz-o cu totul și nu te mai uita înapoi.

Este important să știi că, indiferent dacă renunţi complet la ţigări sau doar reduci numărul acestora, starea de sevraj nicotinic tot apare. În schimb, chiar dacă efectul fizic este același în ambele cazuri, alegând să reduci doar numărul de țigări, poți să-ți crești artificial dependența psihică, ceea ce va îngreuna substanțial efortul tău de a renunța la fumat. Aceasta pentru că acele țigări pe care îți permiți să le fumezi zilnic sunt exact acele țigări pe care le consideri recompense – „după toate astea, merit și eu o țigară"" – și vor fi cele mai greu de eliminat în timp.

Din experiența altor fumători care au reușit să se lase de fumat, cea mai bună variantă este să renunți dintr-o dată și complet la țigări. Odată ce ai luat această decizie, îmbrățișeaz-o cu totul și nu te mai uita înapoi.
Cum ar fi dacă cineva te-ar provoca să nu fumezi o zi? N-ar fi atât de greu, nu? Atunci, de ce să nu iei fiecare zi așa cum vine și, pur și simplu, să te concentrezi pe a nu fuma în acele 24 de ore fără să te gândești la ce va urma a doua zi.
Peste jumătate dintre cei înscriși în programul StopFumat, chiar și cei mai convinși fumători, au reușit să renunțe pentru totdeauna la țigări. Și tu poți s-o faci! Medicii și psihologii din program te așteaptă, pregătiți să te ajute să faci acest pas decisiv către o viață mai sănătoasă printr-o soluție care și-a dovedit eficiența an de an. Sună-i la TelVerde: 0800 878 673 și întreabă-i cum să începi.

Întrebări similare