| MZc a întrebat:

Cum sa am mai multa rezistenta fizica? M-am angajat la primul meu job și trebuie sa lucrez de la 9 la 21 și ma rupe. Mi s-a făcut și rău în prima zi, am plecat la 20. O sa ma obișnuiesc sau sa caut ceva mai lejer pentru început? E fast food by the way.

Răspuns Câştigător
| Benny09 a răspuns:

Nu ești obișnuit. Uite că eu nu am avut probleme de gen. Posibil să ai și vreun deficit de calciu și glucoză. Mai ronțăie și tu la glucoza, i-ați vitamine. Euro vita spre ex.
Deși știu ca nu este sănătos, pentru energie eu mai bag și câte un energizant la 200 ml. Vezi ca are recipient și mare și mic.

9 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

In ce consta ceea ce faci? Renunta la fumat mai intai daca fumezi, apoi sa ai viata activa prin sport, asta iti va creste rezistenta treptat, exercitiile cardio sunt cele mai bune pentru rezistenta, odihna + alimentatie coresounzatoare ar mai fi.

| MZc explică (pentru Drimmero):

Nu fumez. Nu prea am făcut mișcare la viata mea, sau chestii fizice. Mai mult cu creierul la școală și facultate, dar fizic sunt leguma.

| Drimmero a răspuns (pentru MZc):

Esti sedentar, acum se explica. Pai trebuie neaparat sa ai o viata activa, sa faci sport si rezistenta o sa creasca in timp

| AnywayTheWindBlows a răspuns:

12 ore is putin cam multicel... Eu unul am lucrat intr-o fabrica 10 ore/5zile+ sambete uneori si a fost o experienta oribila. Nimeni nu e facut pentru asa ceva, indiferent cat de rezistent esti, la un moment dat tot cedezi. Nu prea cred ca e posibil sa lucrezi 12 ore/5 zile, asa ca ma gandesc ca ai si ceva liber intre "ture".

| MZc explică (pentru AnywayTheWindBlows):

Era 12 ore 2 zile și după 2 zile pauza și după iar de la capăt big grin

| AnywayTheWindBlows a răspuns (pentru MZc):

Sa stii ca suna binisor, abia mai ai si tu timp pentru a te focusa pe hobby-urile tale sau facultate daca e cazul. Acum na, nu stiu sigur ce sa zic. Imi inchipui ca nu-i nici chiar asa de usor sa lucrezi 12 ore intr-un fasfood, mai ales daca implica interactiunea cu clientii. Eu unul as fi satul de tot si toate doar dupa o ora de interactiune cu fel si fel de persoane laughing welp, idk what else to say. Stay strong and keep going!

| AndrElle a răspuns:

Poți să cauți ceva mai lejer. Și între timp de duci și la interviuri.

| Benny09 a răspuns:

Presupun ca îți cunoști un pic drepturile. Legal este să lucrezi 8 ore zi /40 ore pe săptămână. Tura de 12 ore, obligatoriu repausul de 24 ore. Ție îți sunt respectate toate acestea? Eu era sa îmi iau țeapă cu o firmă. Am semnat contractul, dar fiind în necunostinta de cauza nu am băgat în seama anumite aspecte. În contact era specificat 8 ore zi, 40 ore pe săptămână. Pe mine mă punea să lucrez două ture de 12 ore cu o zi acasă ce este ilegal. Am vorbit cu cineva care are cunoștințe în domeniu și mi-a deschis ochii la timp. Am semnat contractul, dar nu am lucrat o zi la ei. Și interesant pentru că, conf codului muncii, se încadrau fix la limita legală de 48 ore săptămână cât este legal inclusiv cu orele suplimentare pe care un angajat are dreptul să presteze într-o săptămână. Iar în caz de control ITM ei se scuzau elegant că angajați lucrau cu contract de 8 ore zi, 40 ore pe săptămână numai că angajații erau la ore suplimentare. Ore suplimentare pe care ei nu le plăteau niciodată și așa făceai să lucrezi cu contract de 8 ore zi de, 40 ore pe săptămână când tu lucrai 12 ore zi, 48 ore +weekend și ei ca angajatori mai sunt și în regulă. Asa se procedează la Arabesque Brașov. Eu cred ca ar trebui să vezi ce spețe sunt trecute în contractul tău și să analizezi poate cu un expert. Postează pe forumuri, întreabă. Posibil să ai clauze abuzive iar tu să nu stii asta.

| MZc explică (pentru Benny09):

La mine îs 2 zile 12 ore și după 2 zile pauza. Deci cred ca e ok cat de cât. În teorie îmi plăcea dar m-a descurajat faptul ca mi s-a făcut rău tare pe la 20, eu fiind acolo de la 9 dimineața. sad nu știu de la ce, dar bănuiesc ca de la prea mult efort, agitație, stat în picioare, habar n-am, n-am mai pățit să-mi fie rău cum mi-a fost atunci