Ar fi neconstituțional.
Nu au fost discursuri umflate artificial, au fost concluziile clare ce puteau fi trase din declarații ca: ne vom ocupa de voi individual, presa nu va mai exista, partidele nu vor mai exista, naționalizăm, luăm casele oamenilor plecați, facem referendum pentru ieșirea din UE și NATO etc.
Dacă faci o comparație între ideile astea și ideile fasciștilor, vei vedea că nu prea există diferențe.Rezumatul cel mai simplu și logic a fost că dacă alegem astfel de persoane, țara va fi distrusă, iar pe larg toată lumea care nu știe puțină istorie, politică, poate da un search pe net să vadă ce idei aveau fasciștii, comuniștii, cât de bine le-a fost țărilor cu astfel de regimuri și să facă apoi paralela cu ce se putea întâmpla la noi. Poți face asta și pe chatgpt, să îl pui să îți facă asemănări între aur și alte partide de extrema dreaptă contemporane sau mai vechi.O să îți dea că se aseamănă și cu Partidul nazist, Partidul fascist și îți va spune și de ce( naționalism, politici nedemocratice, anti-imigrație, cultul personalității).
Ai ratat complet ideea din spatele intrebarii mele. Ideea era că nu e corect pentru țara și democrația noastră să avem prezențe mai mici la parlamentare decât la turul 2 de la prezidențiale deoarece este clar că surplusul este dat de oameni care nu se chinuie să vină la vot decât atunci când sunt spălați pe creier de propaganda celuilalt candidat. Și aici nu mă refer la ACEST tur 2 de alegeri prezidențiale ci mă refer la TOATE alegerile de tur 2 prezidențiale care au avut loc până acum în România.