| dany1988 a întrebat:

Imprimanta foloseste din cartuse cand scaneaza sau copiaza in Computer?

Răspuns Câştigător
| halogen001 a răspuns:

Nu tipareste pe hartie, se foloseste doar scanerul, deci nu consuma cerneala, dar cand e pornita imprimanta, deci cand e conectata la priza si e pornita din buton isi curata cartusele consumand putina cerneala. Nu mai tin minte la toate modelele de imprimanta cum a fost, dar la multifunctionalul Canon pe care-l folosesc acum de fiecare data cand il pornesc, are loc pregatirea pentru imprimare prin curatarea capetelor, deci se consuma ceva cerneala. La multifunctionalul asta n-am incercat scanarea fara sa aiba capetele de imprimare, dar stiu ca la alt multifunctional HP daca nu am capetele instalate (nu conteaza daca sunt pline sau goale) in imprimanta nu ma lasa sa folosesc scanerul.

| dany1988 explică (pentru halogen001):

Deci mai bine iau un scanner?

| halogen001 a răspuns (pentru dany1988):

Un scanner independent de imprimanta e mai bun ca sa nu depinda de imprimanta, de cartuse. Sunt 2 feluri de scannere: de suprafata si de adancime. Scannerul de suprafata e mai slab. Cand foaia scanata nu e perfect lipita pe sticla scannerului imaginea e blurata. Scanerul de suprafata are senzorul aproape de suprafata de scanat si orice modificare minora a distantei dintre foaia scanata si senzor face imaginea neclara. Scannerul de adancime are oglinzi si distanta dintre senzor si imaginea scanata e mult mai mare si atunci chiar daca foaia scanata nu e lipita perfect de sticla scannerului, cativa mm in plus sau in minus raportat la distanta mare dintre foaie si senzor nu afecteaza claritatea imaginii. Mai conteaza si viteza de scanare daca e mult de scanat.
Majoritatea scannerelor sunt de suprafata pentru ca sunt mai usor de facut.

3 răspunsuri:
| halogen001 a răspuns:

Scannerul cu senzorul apropiat de hartie care da imagine blurata cand hartia nu e lipita perfect de sticla se numeste CIS (contact image sensor). Scannerul de adancime care e mai bun are senzor CCD. Inainte se gaseau scannere CCD mai multe, dar acum vad ca majoritatea scannerelor iefine sunt CIS.