| laSoledad a întrebat:

In materie de noi tehnologii, gadget-uri, smartphone-uri, masini electrice etc, tot mai multi romani sunt in pas cu trendurile inovative, din mandrie, in cele mai multe cazuri. Dar stiti ce alt lucru se face cu mare fast si din mandrie la romani? Nuntile. Insa la nunti nu pare nimic imbunatatit odata cu trecerea anilor. Tocmai de asta si multor tineri nu le mai convine conceptul actual de "nunta" (mare paranghelie la supracost). Voi cum v-ati imagina viitoarea nunta in conditiile celui de-al doilea deceniu al secolului XXI? Din punctul vostru de vedere, ce ati imbunatati la organizare, ce anume ati scoate de pe lista care vi se pare invechit si nepotrivit/neadecvat la o nunta de dupa 2020? In materie de locatie, muzica, mancare, invitati, obiceiuri, etc.

11 răspunsuri:
| Edw08 a răspuns:

Personal, consider ca ar trebui redus numarul de participanti (invitati) deoarece eu chiar nu cred ca am o relatie atat de stransa cu inca 150 de persoane. Iar invitatia din obligatie e cam ca pupatul in fund.

| TheDianaXd a răspuns:

Eu cred că la nuntă n-ar trebui să vină și vecinul bunicii verișorului mamei străbunicilor. Sincer, nu atât de mulți oameni pe care nici nu-i cunoști și/sau îi cunoști doar de la un simplu „salut", de la o cafea când ți-a făcut cu ochiul deoarece știa că aveți o cunoștiință comună, etc/șamd.
N-ar trebui să se respecte atâtea tradiții care ar fi fără de sens. Sincer, astea depiund de la locație la locație. Fiecare regiune are „chestiile" ei cu care s-au obișnuit toate „babele".
Și dacă tot suntem aici. Cred că n-ar trebui să fie atâtea persoane în vârstă. Sincer, nu vreau să fac nu știu ce discriminare. Dar cine face nunta? Bunicii sau ăi' tineri?
Ohhh, gata, nu vă mai bat la cap cu balivernele mele.

| TheDianaXd a răspuns (pentru TheDianaXd):

Scuze, depind.

| laSoledad explică (pentru TheDianaXd):

Din contra, esti binevenita! Subscriu la tot ce-ai zis. laughing

| StrongHeart a răspuns:

Muzica,serios inteleg ca trebuie o muzica pe care sa dansezi, dar m-am saturat sa aud aceleasi melodii repetitive de la Petrică Mâțu Stoian sau mai stiu eu cine.
Mancarea nu cred ca e o problema, romanii stiu sa gateasca la nunti.
Sunt cateva obiceiuri superstitioase pe care le-as schimba, dar ma abtin sa mai comentez.

| Thecurious a răspuns:

Vrei sa te mariti?
Ca sa iti raspund la intrebare. Cred ca ritualul religios va disparea in viitorul indepartat.
In viitorul apropiat, insemnatatea crestina a casatoriei isi va pierde valoarea.
In ceea ce priveste locatia, muzica, invitatii si obiceiurile, ele vor fi in concordanta cu vremurile respective, adica in trend.

| laSoledad explică (pentru Thecurious):

Ma gandesc la asta pentru viitor, doar ca eu vad nunta ca pe o celebrare mai intima intre cei apropiati mirilor, nu cu asa mare paranghelie.

By the way, minimalismul e un trend in voga in prezent si va mai dura si dupa 20 20, ca tot vorbim de trenduri. Tare as vrea sa vad asta aplicat la nunti! laughing
Legat de "insemnatatea crestina a casatoriei isi va pierde valoarea" - si-a pierdut-o de mult, Nostradamus!

| Ineys a răspuns (pentru laSoledad):

Exact asa mi-am imaginat eu o nunta. Mirele, mireasa, parinti, frati/surori, bunici poate si rudele cu care te-ai inteles cel mai bine. Nu toate rudele de dragu ca sunt rude cu tine.
Dupa mai ramai si dator rolling on the floor.

Tbh, nu-i vad rostul nuntii, dar ma rog.

| laSoledad explică (pentru Ineys):

Si domnisoarele de onoare care vor sa fie mai ceva ca mireasa... laughing
Recent m-am uitat din intamplare la video-ul tipei ăleia, Marilu, cand a fost invitata la o nunta, habar n-avea cu ce sa se-mbrace si toate grijile ei erau despre propria ei aparitie la acea nunta, de parca ea era vedeta nuntii. laughing Cand ajunsese acolo, ea si multe alte țoape adunate din tot Bucurestiul se distrau la masa lor si nici macar n-aveau habar cine-s mirii pe toata durata nuntii.
https://m.youtube.com/watch?v=0nQ0djGwZ6k&t=6s

| Ineys a răspuns (pentru laSoledad):

Pai 90% dintre persoanele prezente la o nunta de asta... sunt la acea nunta. Sa se distreze, sa mai uite de rutina. Nu multora le pasa de cine-s mirii... daca nu sunt apropiati de ei. laughing
Pe primul plan la roman e mancarea, bautura, muzica, apoi persoanele de la nunta aia. rolling on the floor
Sau cred ca bautura, mancarea, muzica.

| laSoledad explică (pentru Ineys):

Pai da, eu fix persoanele de genul ala le-as exclude din start.