| alex495 a întrebat:

Lucrez intr-un domeniu in care se lasa bacsis. Am curiozitatea sa inteleg care e mecanismul urmator, ciubucurile cele mai mari le lasa oamenii fix care n au o stare materiala buna, cei instariti lasa mult mai putin. Care e logica?

Răspuns Câştigător
| Unknownzgw a răspuns:

Cei care lasă bacșiș mai mare și nu au o stare materială foarte bună apreciază altfel "puținul" sau micile atenții, pentru că știu că și pe ei i-ar face bucuroși, mulțumiți.
Când ești înstărit se întâmplă să nu îți dai seama că 50 de lei pentru tine e nimic dar pentru alții poate însemna efectiv că i-ai adus o bucurie în suflet.

De asemenea oamenii mai puțin înstăriți au tendința să creadă mai mult în "karma", în "dacă eu fac un bine o să mi se întoarcă", în timp ce cei înstăriți tind să creadă mai degrabă în "fiecare primește atât cât merită" și "perseverența și munca îți aduc răsplata".

4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

O să explic logica celor înstăriți. De aceea sunt înstăriți, fiindcă lasă mai puțin, își prețuiesc mai mult banii lor.
O să explic lipsa de logică a celor care nu sunt înstăriți. Nu vor deveni niciodată înstăriți pentru că nu prețuiesc îndeajuns banii pe care îi au și îi risipesc.

| Wickedklw a răspuns (pentru sadrian46):

Oamenii saraci cheltuiesc mai mult pentru lucruri banale, dau baccisuri mai mari decat cei mai instariti.
Am acelasi venit cu alti colegi : ei traiesc de pe o luna pe alta, eu am strans mii de euro bune.
Uite cum sunt oamenii :acum 6 ani : minimul era de vreo 800 lei oamenii se descurcau si asa le ajungea de pe o luna pe alta, Acum minimul e 1400 lei si tot de abia le ajunge de pe o luna pe alta. Preturile la alimente nu s-a schimbat semnificativ, decat la tutun -> ce nu e o necesitate, ci viciu

| alex495 explică (pentru Wickedklw):

Tot n am inteles legatura. Dc sunt oameni saraci care dau baccis mai mare ca cei care sunt bogati

| Wickedklw a răspuns (pentru alex495):

Aia mai saraci dau baccis mai mare incat sa para mai smecheri, sa arate lumii ca au bani Nu pretuiesc banii desii traiesc de pe o luna pe alta.
Pe cand aia mai cu bani nu simt nevoia sa arate nimic lumii.
Cunosc persoane cu facultate salariu de peste o mie de euro care cand merg la magazin cumpara produse mai de slaba calitate decat aia care lucra pe minimul pe economie.