| BiciclentiuLaurentiu a întrebat:

M-am apucat de fumat de cateva saptamani...O tigara la cateva zile insa dupa un timp am realizat ca de fapt nu trageam in piept si doar tineam fumul in gura si il suflam.Am fumat 3 (nu una dupa alta) tigari tragand in piept si ma tot inec si ma ia ameteala...stiu ca acest efect este la inceput dar vreau sa stiu dupa cate tigari voi simti adevarata,, placere" a fumatului fara sa am o senzatie neplacuta. Fara faze gen,, Nu mai fuma deloc" ca m-am decis sa fumez pentru o perioada scurta de timp sa vad cu ce se mananca, cred ca voi fi in stare sa ma opresc si daca nu, asta e viata.Mersi anticipat!

Răspuns Câştigător
| Shac0 a răspuns:

Sincer sa fiu am 18 ani, fumez de la 15ani, dar eu de la a 2-a am invata sa trag in pipet, (tot asa era si la mine, ameteam) unii imi ziceau sa mai respir intre fumuri dar fara rezultat, si bagam una la 2-3 zile si fara sa realizez bagam tot mai multe. Si in legatura cu "placerea" aia nu e, adica doar atat ca o sa ai senzatia sa fumezi, in rest cam tot asa o sa fie, doar ca nu o sa mai ametesti dupa cateva tigari.

| BiciclentiuLaurentiu explică (pentru Shac0):

Prin placere ma refer la chestia aia pe care o simti in piept, dar zici ca dupa inca cateva tigari nu o sa mai ametesc, e ok.

2 răspunsuri:
| AZŞeEduardAZŞBorta a răspuns:

Din punct de vedere medical Fumatul este un drog. Tutunul este un ucigaș. În fiecare zi, mai mult de 1 milion de oameni fumează sau mestecă tutun, și 15.000 mor zilnic din cauza unor boli incurabile de tutun. Majoritatea deceselor ar fi putut fi evitate dacă persoanele în cauză nu fumau, la fel și
Tutunul este o otravă letală și la dispoziția tuturor, căruia I se face reclamă în diverse feluri. Este fumat, mestecat, inhalat, folosit electronic și chiar dizolvat în apă (shisha). Este dăunător sub toate formele, sporind simțitor riscul de boli și chiar de deces. Tutunul ucide aprape jumătate dintre utilizatorii săi!
• Tutunul contribuie la decesele a aproape 6 milioane de oameni în fiecare an.600.000 dintre ei sunt nefumători, dar sunt expuși fumatului pasiv.
• Aproape 80% din cei 1 milion de fumători din întreaga lume trăiesc în țările cu venituri mici și medii.
• Consumul de produse pe bază de tutun continuă să crească la nivel global.
• Aproxmatim o persoană moare la fiecare șase secunde din cauze care au legătură cu tutunul.
• Aproape jumătate din consumatorii actuali vor muri, în cele din urmă, din cauza unor boli care au legătură cu tutunul.
Tutunul este un ucigaș progresiv, la o distanță de câțiva ani depărtare între momentul în care se începe consumul de tutun și deteriorarea stării de sănătate a consumatorului. Este una din amenințările cele mai semnificative asupra sănătății publice cu care s-a confruntat lumea, deoarece nu doar că ucide consumatorul, dar afectează negative starea de sănătate, sau chiar îi ucide pe cei expuși la fumatul pasiv. Fumul de țigară conține mai mult de 2.000 substanțe chimice. Cel puțin 250 din ele sunt cunoscute ca fiind dăunătoare, și mai mult de 50 din ele ca provocând cancer.
Fumul la mâna a doua, prin definiție, este fumul care umple aerul restaurantelor, al birourilor, al caselor și al spațiilor închise, unde se ard produse pe bază de tutun, inclusiv țigări, țigarete, pipe, bidis și pipe cu apă (shisha). Neexistând un nivel sigur de expunere, acesta este o cauză dovedită a bolilor cardiovasculare și respiratorii la adulți, inclusive a cancerului la plămâni și a bolilor coronariene. La copii, poate declanșa sindromul morții infantile subite. Copiii care se află în contact cu fumul la mâna a doua dezvoltă mai multe infecții respiratorii superioare și inferioare.
Mai mult, tutunul este un,, drog-portițță". Cei care îl folosesc se supun riscului de a întrebuința și de a deveni dependenți de alte droguri, cum ar fi marijuana, metamfetamina, cocaina și heroina.