anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Optimist,Pesimist sau Realist?
Argumenta-ti
Orice raspuns conteaza

Răspuns Câştigător
| P1x3lMD a răspuns:

Salut!

Poate te-ai săturat să auzi toate acele aforisme și îndemne de a gândi pozitiv. Toate acele „lozinci" care spun că soluția tuturor problemelor e gândirea pozitivă.

Ei bine, eu vreau să privim amandoi lucrurile în acest articol dintr-o altă perspectivă: una REALISTĂ, bazată pe argumente, nu doar idealistă. Pentru că vreau să ne referim la lucruri cu probabilitate mare de a le trăi nu doar la idei.

Chiar dacă poate ai impresia că voi nega importanța gândirii pozitive îți spun că nu pot să fac acest lucru.

Gândirea pozitivă e extrem de importantă din anumite motive pe care ți le voi explica mai jos. Dar gândirea pozitivă nu știu să facă minuni și transformări în afară de efectul placebo.

Nu îți împlinește visul fără să faci nimic, ci doar te predispune la reușită.

De ce?

1. Ai mai multă energie
Aceasta este o caracteristică a emoțiilor pozitive, îți ridică nivelul de energie: bucuria, fericirea, entuziasmul și derivatele acestora.

Nu trebuie decât să faci o introspecție în întâmplările trăite până acum, să ajungi la un eveniment în care te simțeai bine și să observi dacă aveai mai multă energie în comparație cu un eveniment în care te simțeai trist, supărat.

Un om binedispus, dacă cântă îi vine să se miște. Un om supărat, dacă cântă, nu prea îi arde de mișcare.
La ce e bun să ai mai multă energie? Având mai multă energie vei fi mai dispus să acționezi și asta îți va mări șansele de reușită.

2. Mintea e mai flexibilă
Te învit și de această dată să faci un exercițiu de căutare în memorie: găsește două situații, una în care erai fericit și una în care erai trist. În care dintre ele credeai că există mai multe posibilități de acțiune, în care erai mai deschis spre nou?

Bineînțeles, în cea în care te simțeai mai bine, în care gândeai pozitiv.

De ce e bine să fii optimist – realist și nu doar optimist „orbește"?

Pentru că un optimist realist gândește mai echilibrat, ia în calcul și posibilitatea eșecului, fiind astfel mai pregătit să-i facă față. Nu va suferi atât de mult din dezamăgiri pentru că va știi că posibilitatea nereușitei există tot timpul, doar probabilitatea ei crește sau scade.

3. Ești mai creativ (rezultantă a primelor două)
De ce?

Pentru că ești dispus să vezi mai multe variante care ar intra în calcul, fapt ce îți permite să gândești într-o manieră mai amplă, mai largă, să creezi conexiuni între idei care vor oferi soluții noi.

La ce folosește?

Fiind creativ vei rezolva în moduri noi problemele existente, moduri care probabil te vor ajuta să economisești resurse și astfel să ai mai multă libertate.

Nu vreau să neg posibilitatea soluțiilor miraculoase ale gândirii pozitive, nu spun dacă se poate sau nu, spun doar că nu știu.

În concluzie, gândirea pozitivă, întreținută într-un mod echilibrat, realist, te energizează și îți deschide noi orizonturi pentru a te ajuta să ajungi acolo unde dorești.

| Analytical a răspuns (pentru P1x3lMD):

Prea mult 9gag. Oricum, felicitari, ti-ai sintetizat tema si ai adaptat-o frumos. Gandirea pozitiva si sfaturile pozitive duc spre o minte mai sanatoasa si te hraneste spiritual. Cand auzi tot de rau, rau primesti. Cand auzi de bine, nu poti spune ca "hai ca m-am saturat", mai vreau si ceva extrem. Oricum, fiecare, eu insa imi sustin afirmatia precedenta.

| Nordic a răspuns (pentru P1x3lMD):

Copy-paste, nu? Google e mare.

| P1x3lMD a răspuns (pentru Nordic):

Exact......Invidia e mare asa.

17 răspunsuri:
| Dumnezău a răspuns:

Pesimismul e echivalent cu realismul.Cantareste mai atent curentele ideologice,mai ales in era ce-o traversam,ca e Holocen pe dracu, e Hienocen. Optimismul duce instant spre auto-suficienta, care e distrugerea ultimei farame ce te diferentiaza de-un banal animal. Ceru-i negru, asa-i si pe Pamant, asa ca nu vad de ce pesimismul si realismul n-ar merge brat la brat ca doi iubareti necopti si prostuti.Pesimismul,culmea,te mentine cu picioarele pe pamant, in aceeasi masura in care o face si realismul, se intrepatrund.Pesimismul te fereste de deceptii si un curent tot mai deranjant pentru mine,"o sa fie bine", una din cele mai enervante expresii de pe lume.Nu cred ca sunt singurul ce crede asta.Nu,tata,n-o sa fie bine.Ca,oricat de fabulos ar parea, karma are o mare sansa de a exista.Si stim cu totii cum se comporta karma.Bine,asta in mare masura, ca exista si optimisti incurabili in hainute imaculate de pesimisti impietriti.Modul cum vezi lumea nu e suficient, ci modul cum o modelezi tu sa fie.

| Nordic a răspuns:

Optimist e bine să fi deoarece nu te demoralizezi când vrei să-ţi atingi scopul. Pesimist NU, pentru că atunci cand gândeşti negativ, ai mai multe şanse să eşuezi din cauza moralului. Totuşi nu trebuie să fim extrem de optimişti. Cel mai bine e să fi realist. Cand vrei să atingi o ţintă, fiind realist vei cântarii şi avantajul şi dezavantajul. A nu se confunda realismul cu pesimismul. Pesimismul creează boala secolului care e depresia. Nu vrei să ai aşa ceva.

| Wøodenpints a răspuns (pentru Nordic):

De fapt,reuşita nu se datorează faptului că eşti pesimist sau optimist. Totul se datorează doar calităţilortale ca om. Dacă eşti inapt, oricât de optimist ai fi, tot nu reuşeşti.
Iar atunci când eşti optimist şi nu reuşeşti, dezamăgirea este mai mare decât atunci când eşti pesimist. Când eşti pesimist şi nu reuşeşti, se întâmplă doar ce te aşteptai oricum să se întâmple.

| anonim_4396 explică (pentru Wøodenpints):

"Când eşti pesimist şi nu reuşeşti, se întâmplă doar ce te aşteptai oricum să se întâmple. " si de obicei astia sunt delasatori fiindca, se obisnuiesc cu dezamagirile si se multumesc cu putin.

| Wøodenpints a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu sunt mai pesimist aşa de felul meu, dar nu am avut parte de dezamăgiri până acum.

| anonim_4396 explică (pentru Wøodenpints):

Tu esti constient de ce-ti poate mintea si stii ca te poti baza pe abilitatile tale si asta este o forma de optimism.
Majoritatea nu sunt asa. Nu au incredere in ei, cu toate ca unii sunt foarte destepti, dar au nevoie de cineva care sa ii incurajeze.

| Wøodenpints a răspuns (pentru anonim_4396):

N-am stat niciodată la mila încurajării celor din jur. Când ai nevoie de cineva să te încurajeze. eşti puţin inapt...

| Nordic a răspuns (pentru Wøodenpints):

Păi fi tu pesimist. De aia boala secolului in ziua de azi e depresia. Tu nu ai văzut ce am zis? "Totuşi nu trebuie să fim extrem de optimişti." Dacă eşti inapt e normal că nu trebuie să fi optimist degeaba. Ai vrut tu să arăţi că eşti matur da mai ai de păpat.

| Wøodenpints a răspuns (pentru Nordic):

1. Verbul "a fi" te urăşte.
2. Urăsc aşa zisa "maturizare" şi tot ce ţine de ea. La fel cum urăsc şi oamenii care se cred maturi.
3. Depresie? Ciudat, n-am avut aşa ceva niciodată. Sunt chesr extrem de vesel şi bine dispus tot timpul. Şi urăsc oamenii care au depresii. Oamenii slabi.

| Addah a răspuns:

Toate 3 in functie de situatie.

| h3r a răspuns:

Buna. Optimist? Pff, nu prea. Adica sa ma culc tot timpul pe o ureche, gandindu-ma ca maine voi avea noroc? Deci nu. Insa, nici pesimist nu e bine, te gandesti numai la negatii, lucruri rele care din pacate, in cel din urma ceas te va aduce la pierzanie/ghinion.
Realist?! Da! Mereu trebuie sa fim constienti de ce se intampla in jurul nostru si sa ne asteptam la ce urmeaza.
Eu una sunt foarte pesimista, ma gandesc ca nu voi avea noroc sau sa fie totul bine, sa-mi rezolv problemele etc. Cel mai bine e sa ai din toate cate putin.

| Demonull a răspuns:

Mereu Realist.De ce? Pentru ca nu vreau sa ma amagesc cu nimic si sa vad lucrurile asa cum sunt nu cum ne dorim sa fie.

| Analytical a răspuns:

3 in 1. Viata e din toate si trece prin toate. Cu toate te confrunti la un moment dat si trebuie sa inveti sa tii piept tuturor atuurile astea ale tale. Acum sa-ti zic ceea ce si conteaza. Conteaza sa fii mereu tu, acelasi tu, nu indigo si nici superficial. Sa fii asa, ca cineva e acolo sau sa fii tare ca e la "moda" si ca "stii, vremurile vechi s-au dus", hai sa fim ca toti, e ceva dispretuitor. Desi, odata cu "acele vremuri" s-a dus si mintea noastra si ratiunea, dar nu intram in amununte pe o tema atat de mare de dezbatut. Eu personal, cu riscul de a ma contrazice, aleg sa fiu optimista. Toate bune si totul roz, si da, vreau sa visez. Sa fiu o visatoare si sa-mi visez frumos planurile. Realist e prea chinuitor. Nu te bucura nimic pe plan sentimental, pentru ca tu nu poti vedea si dincolo de asa numitele "treburi si punct", sa fii prea constiincios, sa fie totul ca la carte si sa nu speri niciodata sa traiesti prezentul ca, viitorul e al copiilor nostri doar. Da de unde, trebuie sa ai macar o sfaramatura de dream in tine, nu trebuie ca viata ta sa fie mereu punctata. Pesimist? mai tot timpul. Cand nu iasa ceva, raul e primul. Desi nu trebuie, toate vin, nu le putem opri noi. Si atunci, de ce sa cartim tot timpul? ca nu-i bine, ca nu ne place, de ce asa, ca de ce eu, dar tot timpul eu? Mergem inainte cu curaj, viata e un dar, si e prea frumoasa funda sa nu fie rosie. Fii tu, clonat nu, invata sa te respecti asa cum esti, altu` ca tine mama nu mai face, iar mineta ta nimeni nu o are. Esti o fiinta unica si e admirabil sa triumfezi la fel de unic intr-o societate ca... mai bine tac. Politica nu-mi intra in vene, prefer sa fiu observata prima dar nu murdara. (sper ca te-am lamurit care e treaba cu atuurile astea a noastre, sa nu te descurajezi niciodata pentru ca tu contezi, nu eu sau el. Referirile nu sunt precise si nici nu te tintesc direct pe tine, orice cititor se poate regasi)

| alma1234 a răspuns:

Realist 100% - realistul isi evalueaza corect criteriile si atunci nu sufera deziluziiwinking

Întrebări similare