| KenNine a întrebat:

Am o intrebare.
Care este sensul vietii?(te nasti,cresti,iubesti,dai nastere si apoi viata se sfarseste).
Nu inteleg, va rog sa imi explicati.

11 răspunsuri:
| Kanpeki a răspuns:

Tot ce conteaza e sa te distrezi, sa faci ce-ti place.

| CortinaDeLut a răspuns:

Să intri pe TPU și să vezi mereu această întrebare. Până la urmă ți se ia de sensuri.

| WisdomInTheDark a răspuns:

Si eu voiam sa pun azi aceeasi intrebare, dar am zis ca mai bine nu, pentru ca o sa primesc raspunsuri mediocre, care nu o sa ma ajute deloc.

| steeluta a răspuns:

Pe scurt:de aceea esti aici sa-ti implinesti visul.Tot omul are un vis, dar nu-ti pica din cer.Trebuie mult, mult sa-ti doresti ceea ce doresti sa devii sau sa ai si sa lupti pentru ea.Sa nu renunti pana nu iti vezi visele implinite.Esentialul e ca daca dai de greu sa nu renunti sa te ridici din nou si din nou in picioare oricite pumni iti da viata.Si in plus sa nu calci pe nimeni in picioare incearca sa ajuti pe cine poti, sa fii bun dar daca cineva te calca in picioare sa nu-l lasi sa o faca.

| syd2 a răspuns:

Sensul e ala care ti-l dai tu. Daca nu-ti poti da un sens atunci, citeste citeste si iar citeste, cat mai calitativ si cat mai mult! Numai ia seama sa nu-ti iesi din minti.

| Staind a răspuns:

Sensul e ala pe care i-l dai.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| HandaSei a răspuns:

Nici cea mai mică idee, iar dacă mă gândesc mai bine nici nu cred că vreau să-l aflu sau să am unul cu adevărat! rolling on the floor
Dacă ar fi un sens al vieții atunci ar fi destul de plictisitor să știi că ai deja un reper și trebuie să urmezi acea linie fixă... ^.^

| 8Lumea a răspuns:

Un important om de afaceri cu foarte mulți bani realizează la vârsta de 55 de ani că nu a făcut nimic cu propria viață în ciuda faptului că situația materială i-ar fi permis să facă. A avut un moment în care a decis să renunțe la activitatea sa și a plecat în căutarea răspunsului. Întrebarea este simplă: care este sensul vietii sale? A călătorit mult a stat de vorbă cu fel și fel de oameni de la cei mai simpli la cei mai complicați sau învățați.

A ajuns într-un final la un călugăr și l-a întrebat:

– Cum știu care este misiunea mea, cum aflu care este scopul vieții mele, care este sensul vietii mele?

Atunci călugărul l-a poftit la o plimbare. Au mers de-a lungul râului până au ajuns la un loc unde apa era mai adâncă cât să ajungă până la brâu.

– Am să te rog să intri în râu cu mine.

Apoi după ce ai intrat, cam până la jumătatea albiei, călugărul i-a spus:

– Ține-ți respirația și bagă te rog capul în apă.

Zis și făcut, omul băgă capul în apă și-și ținu respirația. Atunci călugărul îl apucă cu o forță uriașă de spate și-l presă și mai mult în apă. Speriat omul începu să se zbată din toate puterile și mai când să-și dea sufletul. Călugărul îl eliberă din strânsoare, iar omul scoase afară capul disperat, cu pupilele dilatate, cu fața schimonosită și trăgând aer în plămâni cu disperare.

– De ce mi-ai făcut asta, vrei să mă omori, urlă umilul om, uitându-se cu disperare la călugăr!

– Fiule, ce-ți doreai mai mult acolo, când erai scufundat?

– Nu-mi doream nimic, voiam doar să ies la suprafață să respir!

– Ei bine, atunci când îți vei dori să faci ceva atât de mult așa cum vroiai să respiri, abia atunci vei ști că ți-ai găsit misiunea!

Amândoi plecară și își văzură de drum.

Vedem aici nu o morală ci mai degrabă o lecție. Atât timp când ne întrebăm dacă A sau B ne este misiunea, înseamnă că aceea nu este misiunea. Atunci când o vom găsi cu siguranță vom ști care este sensul vietii noastre pe acest pământ. Practic dacă nu vom fi siguri sau nu vom ști, înseamnă că încă nu am găsit-o.


O serie de întrebări pe care ți le poți pune. Se spune că nu există răspunsuri bune ci mai degrabă multe întrebări bune. Ca exemplu poți folosi întrebări precum:

Dacă aș afla că mai am un an de trăit ce aș face?
Ce activitate aș face chiar dacă nu aș primi nici un ban?
Ce pot schimba în viața mea astfel încât să simt că trăiesc?
ce exeperiențe ar putea să ma ducă mai aproape de răspunsul la întrebarea care este scopul vietii mele?
Ce aș putea scoate din viața mea?
Ce aș putea aduce în viața mea?
Cum aș putea să dau un sens vieții meele
Ce mă face să simt acel sentiment de autoîmplinre?

Lista poate continua și poate fi completată și personalizată. Mai mult poți face un pas următor, destul de necesar, mergi în practică și testează, cercetează află mai multe și experimentează, doar așa poți afla care este sensul vietii tale. Destinul tău este unic, însă destinului tău trebuie să-i dai ocazia să se împlinească. Citește, intră în contact cu oameni noi, participă la cursuri, implică-te în diferite cauze, pictează, aleargă, ajută, etc. Fă și altceva decât ai făcut până acum, e simplu, iar atunci când vei găsi ceea ce cauți pur și simplu vei ști și vei simți acest lucru cu fiecare celulă a corpului tău, vei ști că ai găsit care este sensul vietii!

Viața nu este despre ceva, este despre cineva, iar acel cineva ești tu!