| Joker3134 a întrebat:

Toti oamenii de peste 18 ani au fost luati in al doilea razboi mondial in Romania? Sau chiar si sub 18 am vazut un interviu un copil caporal.

6 răspunsuri:
| CodrutElian1990 a răspuns:

Copilul caporal era voluntar.
De regula erau luati in functie de varsta, iar aici in functie de grade. Cei cu grade mai mari puteau avea o varsta mai mare.
In cadrul acestora, cei tineri erau in linia intai, adica in lupta, cei mai in varsta erau folositi in linia a 2-a sau la manutanta (aprovizionare). Cei care depaseau varsta de 45 de ani - in functie de nevoie erau concentrati pentru munca: constructii de drumuri, poduri, repararea acestora, saparea de fortificatii - transee, adaposturi, cazemate, puncte de comanda in teren. Toate acestea in afara liniei de lupta, la cativa zeci pana la sute de km. Mai erau folositi la aprovizionarea din adancimea frontului.
Varsta de incorporare era de 20 de ani, nu de 18 ani. Doar la nemti, dupa ce au avut pierderi mari s-a coborat varsta celor timisi pe front.
Erau doua categorii de personal: personalul instruit, care facuse deja armata timp de 3-4 ani si recruti. Recrutii erau cei care nu facusera nici o pregatire militara. Ei faceau o instruire de 6 luni si erau trimisi pe front.
Cei care facusera armata, dar cu timp mai mult in urma faceau o luna de pregatire.
Primele forte care interveneau si intervin si in prezent, in caz de nevoie, sunt cele existente la pace.
In prezent sunt forte militare operative (unitati incadrate 100%), forte teritoriale (unitati incadrate 30%, care se completeaza cu rezervisti cand este nevoie). De asemenea sunt unitati care pregatesc luptatori pentru unitatile operative si teritoriale si mai nou rezervisti.
Sa stii ca, in caz de nevoie se pot infiinta, in cadrul unitatilor teritoriale unitati de pregatiere a populatiei.
Dar... in prezent nu se mai pune problema unor trupe numeroase ca in cele doua razboaie mondiale, deoarece in teoria militara mondiala nu se mai preconizeaza folosirea fronturilor de dimensiuni foarte mari. Se folosesc loviturile punctuale.
Exemple sunt razboaiele din Iraq, Iugoslavia.
In Iraq s-a dus prima etapa - razboiul psihologic - timp de 6 luni, a urmat a doua etapa - razboiul aerian - timp de 4 saptamani, lovindu-se obiective precise si apoi ultima etapa - uptele terestre - de curatare a teritoriului. In acest fel pierderile celor care au atacat au fost minime.
In Iugoslavia s-au folosit bombele cu grafit care au lovit acele adapostiri din munti care erau considerate inexpunabile, fiind distrusa in special baza logistica a armatei.
In ambele razboaie (ca de altfel in fiecare razboi local) au fost experimentate cate o arma noua: in Iraq avionul invizibil, in Iugoslavia bomba cu grafit. De altfel unul din scopurile razboielor locale il reprezina si verificarea "la cald" a noilor arme.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Nici militarii in termen nu au fost înrolați toți in război. Copilul de 12 ani a lucrat ca agent secret, ducând vesti de la uni la alții fiind liber sa călătorească nefiind bănuit de ceea ce făcea. Un adult era cercetat si executat daca ar fi fost in locul lui.

| RKBlue a răspuns:

Cum adica toti oamenii?
Poate vrei sa faci egalitate intre sexe, dar ar fi frumos sa spui "barbati". Fiindca barbatii si baietii au fost luati la razboi, nu femeile.
Cel mai tanar soldat(despre care se stie) a avut 12 ani.
Nu era ceva iesit din comun ca unii tineri sa minta in legatura cu varsta lor si sa intre la 16-17 ani, in functie de varsta de inrolare
(in unele zone era 21, in altele 18)

Răspuns utilizator avertizat
| CodrutElian1990 a răspuns (pentru RKBlue):

Da, la romani erau numai barbati. Rusii aveau si femei, de regula la logistica. Dar imi spuneau batranii ca in zona noastra comandant de regiment era o femeie.

| RKBlue a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Da,erau si femei.
Dar erau intr-un numar exorbitant de mic.In al doilea razboi,pe de alta parte, au fost mult mai multe femei.
Daca te uiti, femeile nu au luptat pe front in general, ci au avut roluri diferite de la spionaj la transmis de mesaje, logistica(cum ai zis), etc.Rusia a avut mai multe batalioane de femei care au si luptat.
Asta nu inseamna ca incerc sa diminuez rolul femeilor.Acestea au preluat munca in fabrici, uneori apararea oraselor, munca agricola.

Întrebări similare