| Apokales a întrebat:

Un editorial din revista "The Economist" avea urmatorul titlu: "Sexul mai slab". Ce insemna oare asta?

In universitatile moderne femeile alcatuiesc peste 50% dintre studenti la mai mult de doua treimi din toate disciplinele. Baietii sufera in lumea moderna fiind mai nesupusi in sens negativ, mai independenti in sens pozitiv. Ei sunt mai putini agreabili, agreabilitatea fiind asociata cu compasiunea, empatia, evitarea conflictelor. Baietilor le place competitia si nu le place sa se supuna, mai ales cand sunt adolescenti, iar scolile nu vad cu ochi buni un asemenea comportament. Scolile incercand sa inoculeze obedienta, supunerea fata de reguli, sistem.

Situatia din universitati este mult mai problematica, 80% dintre studentii care se specializeaza in ocrotirea sanatatii, educatie, psihologie si administratie publica sunt femei, aceste specializari reprezentat 25% din toate specializarile.

Din 1997 pana in 2012 numarul femeilor cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani care au spus ca o casatorie reusita este unul dintre cele mai importante lucruri in viata a crescut de la 28% la 37%. Numarul de barbati tineri care au spus acelasi lucru a scazut cu 15% in aceeasi perioada de la 35% la 29%.

De asemenea, datele mai arata ca un sot cu un job foarte bun reprezinta o prioritate foarte inalta pentru 80% dintre femeile care n-au fost casatorite niciodata.

Lipsa barbatilor cu studii universitare ridica o problema pentru femeile care vor sa-si gaseasca o relatie sau sa se casatoreasca. De asemenea femeile au o inclinatie pentru a se casatori cu un barbat pe acelasi nivel sau superior ei pe plan economic. Ele prefera un barbat cu un statu egal sau superior. Barbatii sunt dispusi sa se casatoreasca cu femeie de acelasi nivel sau inferior, fara nicio problema. Tendinta recenta de golire numerica a clasei de mijloc a crescut si ea pe masura ce femeile bogate in resurse tind tot mai mult sa-si aleaga parteneri dintre barbatii bogati in resurse. Din acest motiv si din cauza declinului de joburi manufacturiere bine platite (1 din 6 barbati nu au un loc de munca in SUA), casatoria devine tot mai rezervata barbatilor bogati.

La toate acestea se mai adauga si neomarxismul, lupta minoritatilor sexuale, rasiale si a femeilor, considerate asuprite, impotriva barbatilor albi si a asiaticilor. Si este amuzant aici cum functioneaza feminismul, ideea de femeie puternica si independenta se bate cap in cap cu ceea ce natura a proiectat-o sa ii placa, un barbat cu un statut egal sau mai mare decat aceasta. Cat de ironic.

1. Datele sunt facute pe baza populatiei din SUA din ’97 pana in 2012. Tinand cont de aceasta, sunt ele relevante pentru Romania? Ne confruntam noi cu aceiasi situatie?

2.Ar trebui facute scoli separate pentru baieti? Sau care credeti ca este solutia la aceasta criza?

3.Ar trebui introduse mai multe ore de sport in scoala pentru a spori competitivitatea in randul baietilor? (Am inteles ca o masura asemanatoare a fost luata si in China pentru a evita efeminarea lor)

4.Credeti ca exista o frica ca din cauza agresivitatii barbatilor sa inceapa un ultim razboi sau unul mai sangeros decat WWII?

5.Voi ce parere aveti despre aceste informatii?

4 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

1 - La noi e ok, se casatoreste lumea pe rupte ca majoritatea au studii superioare, deci nu e ca in SUA, acum oricine face o facultate la noi.
In plus nu e normal ce fac femeile. Daca te intelegi f bine cu omul ala si e bine din multe puncte de vedere ce conteaza ca are sau nu studii sau ca are sau nu sal mai mic? Daca am eu mai mare si ea mai mic e ok, daca e invers iar e ok, se echilibreaza treaba, deci tocmai bine.

2 - Nu ar trebui facute scoli separate, sa invete toti ce trebuie si sa lase figurile cu nesupunerea sau altele, ca, conteaza ce faci acolo, ce inveti, nu ca-s fete sau baieti.

3 - Sportul e bine sa fie introdus pentru miscare si atat, nu neaparat pentru competitivitate, acum competitivitatea e la creier, nu la muschi, cu cat esti mai destept, cu atata ai un job mai bun, deci n-are nici o treaba.
Si daca se efeminizeaza barbatii ce? In societatea actuala nu mai ai nevoie de gorile agresive, cu creierul faci tot.

4 - Nu incepe nici un razboi din cauza ca-s nuclearele care tin echilibru, dar ar fi inceput prin anul 2000 dar nu de la agresivitate ci de la dorinta masoneriei si marii finante de a rezolva declinul capitalismului prin resetarea pietelor de desfacere prin razboi, asa cum au mai facut.

5 - Parerea despre aceste informatii care sa fie, e normala, daca chiar asa e, insa se rezolva f simplu.
Sa fie totul mai departe asa, sa se casatoreasca oricare cu oricare fara leg cu salariu sau studii ca nu ma f cu studiile, nu iau in brate sal sau studiile, nu comunic cu sal sau cu studiile.

Deci educatie la femei sa nu mai conteze astea la casatoreala, si educatie la baieti sa-si vada de treaba lor sa nu mai fie asa rebeli, si asta se rez f simplu. Tocmai ca acum ele is independente si nu mai au nevoie de barbati ca sa traiasca, cu atat mai mult nu mai conteaza ce sal are el, totul e sa se inteleaga f bine si atat.
Sa mai puna si ele mana la munca, nu sa astepte doar la ei, natura a vrut asta pe vremea cand el era sefu la bani, resurse, acum sa-si mai schimbe si ele abordarea ca nu mai tine.

| Wr3nch a răspuns:

1. Nu.
2. Nu, si nu e nevoie de solutii pentru ca nu e nicio criza.
3. E destula competitie, ai mei isi dadeau in cap de cate ori puteau.
4. Nu, ala o sa inceapa de la lipsa de resurse.
5. Prost reprezentat. Un link de la articolul original ar ajuta.

| Apokales explică (pentru Wr3nch):

Nu-i chiar articol, este o carte. Link-urile pentru studiile facute sunt prea vechi si inaccesibile, le-am incercat.

| Heraclit a răspuns:

1. Probabil nu la fel, dar intr-o buna masura da.
2. Ar fi o idee.
3. Clar ar trebui introduse mai multe ore de sport. Nu neaparat de dragul competivitatii dar m-am saturat sa vad barbati si baieti complet iesiti din forma fizica. Ideal ar trebui ca 90% din baieti si barbati sa fie intr-o forma fizica foarte buna, sa aiba muschi nu neaparat mari dar vizibili.
4. Nu stiu sa existe, dar daca exista e o frica putin spus idiotică. Orice om cu mai mult de 2 neuroni in cap stie ca razboaiele incep in urma unor conflicte complexe la nivel geopolitic si economic.
Razboaiele nu au nicio legatura cu agresivitatea. Daca ar fi sa le asemeni cu ceva mai degraba ar fi cu un joc de șah cu pioni umani decat cu o manifestare agresiva.
5. Parerea mea pe scurt: scolile publice sunt facute indirect si inconstient pentru fete. Dupa cum ai spus si tu fetele sunt ascultatoare si urmeaza ordine. De asta au rezultate bune la scoala fiindca scoala nu incurajeaza gandirea creativa si analitica ci incurajeaza ascultarea unor ordine. "Invata, fa tema, stai jos, stai sus" etc.

Scoala publica (in orice Stat de pe glob) e o mizerie si o insulta la adresa potentialului uman. Mai ales la adresa potentialului masculin.
Barbatii si femeile sunt diferiti asa ca le-ar trebui sisteme diferite de invatamant cu paradigme diferite.