| tavi212 a întrebat:

Hei!
Am aflat ca una din colegele fratelui meu de la munca are Covid. De cand am aflat parca am intrat intr-o stare de panica continua. Imi fac tot felul de scenarii, ca daca s-a intalnit cu fratele, ca daca au mers cu aceeasi masina, ca daca nu stiu ce etc. Nu reusesc sa ma linistesc si efectiv in capul meu numai asta e. Simt o frica imensa, stiu ca e normal un astfel de sentiment, doar ca eu il simt de mii de ori mai intens, plus panica. Cum sa trec peste? Sa ma calmez, sa iau lucrurile incet?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
| SimonaPSI a răspuns:

Tavi212, take it easy. Fii cu precautie in urmatoarele zile, vorbeste cu fratele tau ca sa te lamuresti cat de expus a fost la colega in cauza. E posibil sa fie doar o alarma falsa, contagiunea sa nu se fi produs nici la el, nici la tine. Respecta permanent regulile de igiena recomandate, stai mai izolat acolo unde locuiesti acum si ramai calm. E natural sa-ti activezi mecanismele de protectie si instinctul de aparare, ce simti se inscrie in reactiile firesti. Doar ca trebuie sa ramai linistit. Acest Covid19 se manifesta ca o raceala mai puternica, iar daca nu sunt alte boli preexistente, poate fi sustinuta de un organism puternic, fara prea mari implicatii. Sanatate multa si curaj!

Simona CarstoiuSimona Carstoiu
3 răspunsuri:
| Tian44 a răspuns:

Ia lucrurile realist, cumparati de la farmacie relaxirem, e medicament natural de calmare cu efecte slabe. Daca fratele tau are covid nu e capat de drum, doar sa stea departe de voi.

| Raul1472627 a răspuns:

Stai linistit ca nu exista carcalac
Covid=gripa obisnuita