| MihaelaDart a întrebat:

Salut TPU! Nu prea sunt in tema cu stirile din Romania. Ce restrictii aveti in acest moment si pana pe ce data se anunta sa se ridice? Ceea ce ma intereseaza mai mult este pentru restaurante, bacanii...
Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
13 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Carantina de noapte fara deplasari dupa ora 23.
Masca obligatoriu in orice spatiu public inclusiv la exterior.
Restaurantele inchise la interior in localitatile in scenariu rosu

| MihaelaDart explică (pentru suntserios):

Care sunt localitatile cu cod rosu? Pe mine m-ar interesa pentru Bucuresti, Brasov, Sibiu, Sighisoara, Constanta... cam in acestea am traseul pentru final de martie, vom veni cu treburi, nu de luat masa prin restaurante (sa nu va ichipuiti altceva big grin ). Stiu ca este prea devreme sa intreb desi intreb ca poate la stiri la voi se mentioneaza de aceste restrictii.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru MihaelaDart):

Miha,schimbarile se schimba de la o zi la alta!
Nu poti stii daca orasele mentioante de tine nu intra in scenariul rosu cu zi inante de intra tu acolo!
Oricum si atunci se vor pastra restrictiile (masca, distantare )
E posibil sa ceara un test COVID negativ sau sau chiar dovada vaccinarii.

| Salontanul a răspuns (pentru MihaelaDart):

Https://www.mai.gov.ro/......ora-13-00/
Cele sub 1, 50 la mie sunt in zona verde, peste pana la 3 la mie sunt in zona galbena si peste sunt in zona rosie.

| MihaelaDart explică (pentru Fatamuntilor):

Vin din zona verde spre Romania, Grecia nu este pe lista tarilor cu risc crescut de infectare. La intoarcere in Grecia mi se cere testul PCR. Da asa este, avem o luna in fata, desi aici la noi stim pana cand avem restrictiile, se spun la stiri, de-asta va intrebam pe voi.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru MihaelaDart):

In toamna nepoata mea a plecat in Anglia de aici.De la locul de munca i s-a cerut test COVID pe care l-a facut.Dar a stat doua saptamani in izolare!

| MihaelaDart explică (pentru Fatamuntilor):

Anglia mereu a avut probleme si cu infectari in masa, desi Grecia sta foarte bine la capitolul acesta. La noi nu este nevoie de test pcr sau completare pdf cu codul QR, este libera trecere. Doar cand plecam din Romania spre Grecia suntem nevoiti sa facem test, completare QR si izolare 3 zile.

| suntserios a răspuns (pentru MihaelaDart):

Momentat stii ca Brasovul e in rosu. Dar e irelevanta intrebarea ta ca pana la sfarsitul lui martie se oit schimba o groaza.

| MihaelaDart explică (pentru suntserios):

Speram, daca nu vom renunta la varianta de distributie la restaurante si ne vom axa doar pentru bacanii, magazine, supermarketuri. Multumesc tuturor pentru informatii.

| Salontanul a răspuns:

Nu se ridica nimic. Sunt localitati in zona verde (portul mastii pe domenii publice obligatoriu, restaurante deschise cu distantare si maxim 4 la masa, etc) codul galben unde sunt alte restrictii cu restaurante inchise si scoli jumatate online, jumatate deschise si codul rosu (localitati inchise). Magazinele sunt deschise si intri numai cu masca si pastrarea distantei fizice (Idiotii mai zica inca distanta sociala) de 1, 5 metri.

| MihaelaDart explică (pentru Salontanul):

Exista vreo harta a localitatilor cu zonele verzi, galbene si rosii sa ma pot ghida? Multumesc pentru raspuns.

| Salontanul a răspuns (pentru MihaelaDart):

Dupa harta floresdemayo nu te poti lua. Localitatea mea este in zona verde si se aplica alte reguli ca la cele din zonele celealte dsi judetul este in zona galbena. Bucuresti este in zona galbena, Brasov la fel, Sibiu la fel, Constanta la fel. Stiri oficiale poti afla si aici: https://stirioficiale.ro/informatii

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Se poartă măști in continuare (in spatii publice), dar ca de obicei, mulți le poartă sub nas, alții sub bărbie si tot așa. Teoretic, se respectă distanțarea socială (idioti sunt cei care neagă, chiar si asta trebuie păstrată ) de 1, 5- 2m dintre oameni, dar practic, aproape nimeni nu o aplică (se freacă și de tine, dacă pot).
Magazinele (alimentare) sunt deschise până la ora 21:00, dar am vazut si pizzerii si Jocuri de noroc, care erau deschise, deși era 22:00. Stiu si un restaurant care inchide la 24:00, desi poate ca sunt mai multe.

Cât despre hartă, te poți ghida după asta:
https://www.edupedu.ro/......te-la-lim/