| Bianca464 a întrebat:

Buna!
Am 18 ani si de 1 an jumate intretin relatii intime cu prietenul meu(suntem impreuna de 3 ani)...nu ne-am protejat niciodata insa am folosit metoda retragerii la timp, au fost si dati cand a ejaculat in mine si totusi nu am ramas insarcinata(nu imi doresc sa raman) insa noi nu ne-am protejat niciodata si totusi nu am ramas... Cum se explica asta?
Multumesc!

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Intrebarii tale de final : ""... insa noi nu ne.am protejat niciodata si totusi nu am ramas... Cum se explica asta?"" se pot oferi cam 2 raspunsuri care pot fi catusi de cat plauzibile :
-- pana acum ati avut noroc, sansa
-- este posibil ca unul dintre voi, sau amandoi sa fiti INFERTILI.
Infertilitatea de cuplu se defineste ca lipsa obtinerii unei sarcini în urma unei activităţi sexuale regulate in timpul caruia nu a fost folosita o metodă contraceptivă în decurs de un an (sau 2 ani dupa alta definitie). În prezent, în România aprox 10-15% din cuplurile aflate la vârsta reproductivă prezinta probleme destul de grave/severe in privinta conceptiei unui copil.
https://www.alinabolintineanu.ro/definitia-infertilitatii-tipuri/
https://www.romedic.ro/infertilitate-0C317
Multa sanatate!

5 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Noroc laughing și posibil și când a ejaculat ai fost în afara perioadei fertile.

| RoCkKiD a răspuns:

In ciuda panicii care se baga in copii..nu e chiar atat de simplu sa ramai insarcinata.

Sansele cu cu intreruperea (daca tipul nu se scapa) sunt pe la 5%. Apoi in functie de cum pica perioadele tale fertile si cand se intampla sa faceti sex pot fi chiar mai mici sau putin mai mari. Nici ejacularea in tine nu garanteaza 100% sarcina.

Ideea cu protectia este daca vrei sa te apropi confortabil de 0%.

In aceiasi masura este posibil sa fie probleme de fertilitate, insa data fiind varsta voastra sunt mai putin probabile decat in cazul cuplurilor mai in varsta.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Poate nu poți face copii. Te-ai gândit la asta?

| Bianca464 explică (pentru anonim_4396):

In legatura cu asta...acum 2 ani am avut un chist pe ovarul drept, am fost la doctor s-a eliminat prin tratament si am intrebat doctorul daca pe viitor pot avea copii.raspunsul lui a fost ca da pot avea copii.

| 420h2o a răspuns:

Simplu : ai avut norochappy