| Allexandra07 a întrebat:

Bună. Pot rămâne însărcinată dacă fac sex neprotejat în timpul ciclului? O prietena a rămas însărcinată în prima zi după ciclu. Cum i s-a terminat ciclul, a făcut sex neprotejat și a rămas gravidă. Ma gândesc ca sunt cazuri rare pe ciclu sau imediat după, nu?
Nu am făcut sex niciodată fără prezervativ și am fi vrut sa facem fără cu tot cu finalizare. Ciclul meu este neregulat. O luna durează 28 de zile, alta 27, alta 30 și tot asa.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Daca ciclul tau menstrual are mereu lungimea cuprinsa intre 27 si 30 de zile, in acest caz se poate considera ca este de tipul destul de REGULAT ceea ce ofera posibilitatea/permite sa se poata determina si stabili o PERIOADA FERTILA EXTINSA cu 4 zile, care este suficient de precisa.
-- in cazul celui mai scurt ciclu menstrual cel de 27 de zile prima zi a perioadei fertile este cea de a 10-a zi a ciclului numarat fata de prima zi de menstruatie,
-- iar in cazul celui mai lung ciclu menstrual cel de 30 de zile ultima prima zi a perioadei fertile este cea de a 18-a zi a ciclului numarat fata de prima zi de menstruatie.
Reiese ca in cazul ciclului tau menstrual, PERIOADA FERTILA EXTINSA se suprapune peste intervalul cuprins intre cea de a 10-a si a 18-a zi a ciclului
-- Intervalul primelor 9 zile a ciclului menstrual reprezinta asa numita PERIOADA DE INFERTILITATE RELATIVA, iar
-- intervalul ultimelor 8-9 zile situate inainte de ziua in care ar urma sa inceapa menstruatia reprezinta asa numita PERIOADA A INFERTILITATII ABSOLUTE, cea in care este imposibil sa se poata forma sarcina chiar si in cazul in care sperma este ejaculata in vagin in timpul acestor zile.
Daca vei folosi de fiecare data in ziua in care urmeaza sa intretii sex, un test de fertilitate si ovulatie (costa circa 4 lei) vei reusi sa stabilesti cu o precizie de peste 97-98% daca in ziua respectiva ESTI sau NU ESTI intr-o zi a perioadei fertile. Multa sanatate!

17 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

E cam aceeași raritate ca și la prietena ta și totuși ea a pățit. e o chestie de noroc de multe ori că-s altele care au făcut și la ovulație și n-au rămas

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Pe perioada ciclului nu este igienic si sanatos sa faci sex, poti face sex după ce trece ciclul ca nu te tine un an ciclul.

| Allexandra07 explică (pentru CristiDinBucuresti):

3 zile ma tine. A treia zi nu mai am nimic aproape. Safe sa fie doar?

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Allexandra07):

Poti face după terminarea ciclului sex protejat daca nu doresti o sarcină, deoarece voi după ciclu ave ti perioada de ovulatie si sunte ti fertile moment prielnic pentru dezvoltarea unei sarcini, ce varsta ai?

| Allexandra07 explică (pentru CristiDinBucuresti):

25.dar as fi vrut sa fac și ne protejat. De aceeași voiam sa știu dacă e sigur pe ciclu

| romeo78 a răspuns:

Mă faceți să râd!
Vreți să faceți fără pastile, fără prezervativ, dar să nu rămâi gravidă.
Este exact ca la ruleta rusească.
Sunteți tineri, potenți, chiar crezi că odată ce nu mai sângerezi s-a terminat totul? Nu mai sângerezi, dar organismul e pregătit pentru următorul ciclu. În interiorul uterului, e posibil să fi rămas vreun ovul.
Nu poți fi fericită sexual și fără riscul unei sarcini.
Asumați-vă riscurile, cumpără un irigator și procedează ca bunicile voastre pe timpul lui Ceaușescu și spală-te în interior cu apă și puțin oțet.
Altă soluție e chiuretajul sau avortul!

| Emilian65 a răspuns:

Daca actele sexuale au fost protejate nu este posibil sa fii gravida.

| Allexandra07 explică (pentru Emilian65):

Eu nu ma tem ca am ramas insarcinata.as vrea sa pot intretine relatii sexuale fara sa ma protejez si fara sa raman gravida, de aceea intrebam cand este sigur sa fac asta, ince perioade ale lunii

| Floareasoarelui26 a răspuns:

Daca diferenta de la o menstruatie la alta este de +/- 1, 2 sau chiar 3 zile (cum ai dat tu exemplu ca o data vine la 27 de zile, alta data la 30), ciclul tau nu este neregulat.Este un ciclu regulat.Acele mici diferente sunt considerate normale.
Poti folosi un calculator online pentru stabilirea zilelor fertile.Perioada de infertilitate absoluta este DUPA o zi de la ovulatie deoarece ovulul este viabil maxim 24h. si din moment ce nu mai exista un ovul viabil, este clar ca nu se mai poate forma sarcina.
Si inainte de perioada fertila este destul de sigur, cu mentiunea ca trebuie sa stabilesti bine acea fereastra (calculatoarele online te vor ajuta foarte mult) pentru ca cei mai calitativi spermatozoizi pot trai pana la 5 zile daca ejacularea a avut loc in interiorul vaginului.
Sfatul meu este ca daca diferenta maxima de zile de la un ciclu la altul este de 3 zile, sa folosesti un calculator online si la durata sa pui media de zile dintre cea mai mica si cea mai mare.
De altfel, poti folosi si metode de contraceptie locala cum ar fi ovulele sau spermicidele care se elibereaza fara reteta in farmacii.E adevarat ca rata lor de succes este de aproximativ 65%, dar sunt o varianta in cazul im care nu doresti sa iei anticonceptionale.
Multa sanatate!

| Allexandra07 explică (pentru Floareasoarelui26):

Multumesc pentru raspuns! as mai avea o intrebare, as fi vrut sa apelez la varianta cea mai sigura dar si usoara pentru mine. daca ciclul meu dureaza 3 zile, a treia zi ne mai avand sangerare aproape deloc, decat cativa stropi maronii, as putea intretine atunci relatii intime? ar fi sigura perioada aceea? intreb pentru ca imi e frica sa nu o dau in bara cu celelalte metode de calcul

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Allexandra07):

Sexul este sigur pe perioada menstruatiei.
Nu ai cum sa o dai in bara cu metoda de calcul pentru ca este foarte simplu.Introduci cateva date si vezi care este perioada fertila. Eventual, pentru linistea ta, poti adauga la acea perioada o zi in plus la inceput si o zi in plus la sfarsit.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Allexandra07):

In cazul in care sangerarea menstruala tine doar 3 zile asa cum ai afirmat, intr-un astfel de caz poate exista posibilitatea (insa cu o mica probabilitate de doar cateva %) sa se poata forma sarcina in urmatoarele situatii :
POSIBILITATEA SI PROBABILITATEA SA SE FORMEZE SARCINA IN PRIMELE 7-8 ZILE ALE CICLULUI MENSTRUAL
1.) Daca in mod sigur sperma NU ajunge in vagin, atunci formarea sarcinii devine imposibila indiferent in ce moment al ciclului menstrual este intretinut actul sexual.
2.) Daca actul sexual este intretinut intr-o zi de menstruatie, in astfel de cazuri poate exista si situatia sa apara posibilitatea de formare a unei sarcini insa doar intr-o proportie foarte mica si asa cum am amintit numai daca actul sexual s-a terminat cu ejacularea spermei in vagin, chiar si daca sexul este intretinut in a 4-a, 5-a sau a 6-a zi de menstruatie sau intruna din zilele imediat de dupa terminarea sangerarii menstruale.
3.) Dar/insa aceasta posibilitate exista numai in cazul in care ciclul menstrual este :
-- ori foarte dereglat, sau complet neregulatsau
-- sau in cazul ciclului menstrual REGULAT insa foarte scurt. Posibilitatea reala de formare a sarcinii in urma unui sex intretinut in cea de a 3-a, 4-a, 5-a sau a 6-a zi a ciclului (numarat fata de prima zi de menstruatie) se poate intampla/produce in cazul in care LUNGIMEA ca numar de zile a ciclului este mereu de 21, 22, sau 23 de zile.
Este determinat stiintific si medical ca OVULUL este eliberat cu 14 zile inainte de terminarea ciclului, astfel ca OVULATIA se produce in a 8-a zi a ciclului de 21 de zile, in a 9-a zi a ciclului de 22 de zile, a 10-a zi a ciclului de 23 de zile. Si drept urmare rezulta ca in cazurile in care ciclul menstrual este unul foarte scurt, de 21 sau 22 de zile, PERIOADA FERTILA poate sa inceapa chiar de prin a 3-a sau a 4-a zi si asta se datoreaza faptului ca spermatozoizii care trec din vagin in uter in acest moment, pot supravietui uneori pana in 5 zile si astfl reusesc sa fecundeze ovulul care va apare in a 8-a sau a 9-a zi a ciclului.
Din aceste motive aceasta perioada NU se poate considera ca ar fi o perioada INFERTILA sigura si GARANTATA. Multa sanatate!

| Teo29 a răspuns:

Sanse de sarcina vor exista mereu, daca o faceti neprotejat!

Sfat : Folosiți prezervativul pe viitor, corect, și de fiecare data!

| AEWPenta a răspuns:

Ca sa nu te mai chinui cu calculele, pilule si tot felul de tampenii, puneti
sterilet si nu vei mai avea nici o grija.
Spor la treaba.

| popik50 a răspuns:

Daca vrei sa te bucuri de o partida de sex neprotejat, sfatul meu este sa faci asta dupa ziua de 24-25 de la prima zi in care ti-a venit menstruatia. Daca zici ca ai Ciclu care-ti vine mereu in perioada de 27-30 de zile, calculezi din prima zi de menstruatie inca 23-24 de zile, apoi exista 4-6 zile in care poti face linistita sex neprotejat fara sa ramai insarcinata, asta nefiind valabile pentru BTS-uri.

| Capsi a răspuns:

Este cam pe riscul tau. Da, sunt cazuri rare, gandeste te doar ca poti fi unul din ele, dar ca sa eviti consulta si un medic si ia pastile dupa un anumit orar stabilit

| Allexandra07 explică (pentru Capsi):

Pai asta e ca nu voiam sa bag pastile în mine sa ma de reglez hormonal și tot... Pentru mine pastilele alea sunt bombe hormonale ai nu as fi vrut sa apelez la ele