|

Buna seara, in urma cu 2 saptamani am avut acte sexuale protejate, am menstruatia neregulată. In seara asta am observat o pata mică de sânge și dureri mici la stomac, dar tot nu a sangerat. Doar mici crampe.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

De regula semnele pe care le-ai mentionat, fac parte din starea care este indusa si sunt caracteristice sindromului premenstrual. Crampele care sunt localizate in zona abdomenului inferior, sunt provocate de substanta numita PROSTAGLANDINA, cea pe care organismul femeii incepe sa-l produca cu 3-4zile inainte de momentul in care porneste efectiv sangerarea menstruala.
CRAMPELE MUSCULARE PREMENSTRUALE :
Cu cateva zile inainte dar si in timpul perioadei menstruale, muschii uterul sunt contractati, deformati, cu scopul de a fi desprins si expulzat ENDOMETRUL, tesutul/mucoasa care acopera peretele interior al uterului. O substanta asemanatoare hormonilor care este numita PROSTAGLANDINA este produsa de organismul femeii cu scopul si rolul de a provoca si declansa pornirea menstruatiei. PROSTAGLANDINA este substanta care produce efectul de contorsionare, deformare si de ''stoarcere'' a muschilor uterului, ceea ce are ca efect producerea durerii cat si ce de inflamare a fibrelor musculare si declansarea contractiilor din musculatura uterului. Cu cat este mai mare cantitatea de prostaglandina, cu atat sunt mai severe si crampele menstruale. Multi experti considera ca aceste contractii severe contracta in acelasi timp si reteaua vaselor de sange care alimenteaza uterul si provoaca ruperea lor.
Daca vei accesa si lectura articolul urmatorul, vei intelege care este originea atat a crampelor uterine cat si a durerilor asociate acesteia. Multa sanatate!
http://www.sfatulmedicului.ro/Ciclul-menstrual/crampele-menstruale_9866

1 răspuns: