| capsunyka a întrebat:

Buna TPU as vrea si eu sa stiu efecte negative in timpul masturbari ...Va multumesc

7 răspunsuri:
| Tania a răspuns:

Nu sunt efecte negative atata timp cat persoana care parcatica asta nu se raneste sau mai stiu eu ce.

| Allrc24 a răspuns:

Masturbarea provoaca prb de sanatate de natura hormonala.totodata are efecte psihologice.te vei simti inferioara si in timp dezvolti dependenta fata de masturbare si o inclinatie perculoasa spre perversiuni.cel mai important argument este acela camas turbarea e pacat.trebuie sa iti marturiseasca pacatul la spovedanie sa fii iertata

| AlexandruVlad432 a răspuns (pentru Allrc24):

Nu e pacat, si e chiar sanatos! (spun medicii)

| Allrc24 a răspuns (pentru AlexandruVlad432):

Crezi tu...

| AlexandruVlad432 a răspuns (pentru Allrc24):

Mare dreptate are ce a scris "intensivemania" mai jos

| iAngel a răspuns:

Efecte negative. pai daca te prinde mamica sau taticul tau, sa vezi pumni ce iti vei lua, si pe urma te vei uita in oglinda sa vezi efectele negative

| intensivemania a răspuns:

Masturbarea ca pacat - eu nu sunt de acord cu aceeasta idee. @Allrc24 - documenteaza-te!

La problema noastra :

Perspectiva medicală modernă asupra abuzului de sine

Dr. Bill Lloyd explică perspectiva medicală modernă asupra masturbării:

Vechile mituri că masturbarea duce la nebunie, îţi opreşte creşterea, [etc...] sunt doar asta, mituri care-şi aveau probabil originea în atmosfera puritană a epocii victoriene.
Nu numai că masturbarea nu are efecte negative, dar probabil e mai sănătoasă decât încercarea de a suprima puternicele impulsuri sexuale pe care le simt mulţi bărbaţi, mai ales adolescenţii. Masturbarea oferă o descărcare importantă şi sigură a acestor impulsuri şi-i păzeşte pe bărbaţi de practicile nesigure cum ar fi sexul cu prostituatele, relaţiile adultere sau sexul forţat, adică violul.
"Dintr-o perspectivă medicală a secolului al XX-lea, vă pot asigura că această activitate nu afectează nicidecum sănătatea fizică sau mentală."
-- Dr. Peter Gott, redactor al sindicatului medical naţional, August 12, 1997.

În 1966, cercetătorii Masters & Johnson au arătat că această practică e virtual universală în America de nord, traversând toate graniţele de sex, vârstă, rasă şi clasă socială. În 1971 Goldstein, Haeberle & McBride au decis că masturbarea e forma cea mai comună de activitate sexuală printre oameni. Studii recente au arătat că 95% din bărbaţi şi 89% din femei au practicat masturbarea.
În general, comunitatea medicală consideră masturbarea a fi expresia naturală şi nedăunătoare a sexualităţii atât bărbaţilor cât şi femeilor. Nu provoacă nici o rană fizică şi nici nu face rău trupului şi poate fi practicată temperat de-a lungul vieţii unei persoane ca parte a unui comportament sexual normal.