| Florinaa12556 a întrebat:

Bună ziua, ce părere aveți despre anticoncepționale Novynette? Am început să iau din prima zi a CM și aș dori să știu dacă își fac efectul de la prima pastilă (în prospect scrie că doar dacă începi din a doua sau a treia zi ai nevoie de protecție suplimentară) aștept răspunsurile voastre.Mulțumesc!

5 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

De ce iei anticonceptionale dupa ureche, stii ca iti pot declansa boli hormonale majore?
Anticonceptionalele se prescriu numai de medic, in functie de analizele tale hormonale!

| Florinaa12556 explică (pentru Jassmina):

Tocmai am specificat că pastilele mi-au fost prescrise de medic? Medicul mi-a spus să le iau din prima zi a CM, am omis să îl întreb despre protecție, de aceea intreb aici.

| Jassmina a răspuns:

In orice caz, sexul trebuie protejat minim 10 zile de cand incepi sa iei anticonceptionale, deoarece anticonceptionalele nu functioenaza inca si nu te protejeaza de sarcini nedorite.
Pentru perioada asta tranzitorie, este indicat sa folosesti prezervativ la orice partida sexuala.

| corbulalbrosu a răspuns:

Nu exista pastile AC care sa fie clasificate ca fiind mai bune sau mai proaste. Pastila AC prescrisa de medicul ginecolog trebuie sa fie cea potrivita cu activitatea hormonala proprie fiecarei femei in parte fiindca numai asa hormonii din patila AC se vor plia ''ca o manusa'' pe activitatea hormonala proprie si vor asigura o protectie contraceptiva atat garantata cat si 100% sigura.
In cazul in care PRIMA pastila AC este administrata in prima zi
a sangerarii menstruale (inprimele 24 de ore), atunci in acel caz protectia contraceptiva este asigurata chiar din prima zi de folosire a metodei contraceptive prin pastilele AC. Poti fi sigura si convinsa ca producatorul medicamentului NU ar fi precizat in prospectul insotitor informatia respectiva daca nu ar fi 100%/ABSOLUT sigur de eficienta totala, sigura si garantata a pstilelor folosite in acest scop. Conditia necesara si obligatorie este aceea de a fi folosita prima pastila AC in primele 12 -16 ore pe cat este posibil.
Multa sanatate!

| Florinaa12556 explică (pentru corbulalbrosu):

Pastilele mi-au fost prescrise de medic.Eu aveam această nelămurire deoarece nu este specificat clar,, oferă protecție de la prima pastila" este specificat doar ca daca nu iei în prima zi pastila ai nevoie de proiecție suplimentara în următoarele 7 zile, asa ca nefiind specificat în mod direct acest aspect a apărut aceasta nelămurire a mea.Iti mulțumesc frumos pentru răspuns