| Eu271 a întrebat:

Buna ziua. Va rog frumos să ma lămuriri si pe mine.
Vineri pe 21 mai trebuia să imi vină ciclu si nu a venit deși am simptome. Duminică, pe 23 au început să apară semnele unei infecții, am luat antibiotic, însă pe 26 mai am fost la medicul de familie si i-am spus simptome (mancarimi si usturoi în zona intimă, înțepături în ovare, burta, stomac) si mi-au dat tratament. De două zile iau tratamentul, însă ciclul nu a apărut. Mentionez ca e a 6 a zi de întârziere si nu a venit ciclu dar simptome am în continuare. Test de sarcină am facut marți si e negativ, am mai încercat si teste babesti si tot negative.
Voiam să intreb, dacă am simptome într-una de ciclu dar tot nu a venit si fiind la a 6 a zi întârziere, poate menstruația să fie întârziată de candidoza?

4 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mincarimi si usturoi? Bun, pune i si ketkup si da l la cuptor15 minutelaughing Si va iesii o mincare delicioasa cu usturoi

| Violleta2022 a răspuns:

Testul de sarcina facut este INUTIL si INCORECT, fiind facut cu mult timp prea devreme ca hormonul hgc sa poata fii evidentiat de test.

Un test corect de sarcina se face DUPA 10 zile de intarziere a ciclului, atunci cand ai un ciclu perfect regulat.

Cand ciclul este de tip neregulat, testul se face DUPA 21 de zile, de la ultima partida sexuala.

Medicatia primita de la medicul de familie nu mi se pare a fii cea corecta, atata vreme cat nu ti s-a facut un test citologic, la un cabinet ginecologic, sa se afle cu cebacterie sau virus, ai fost contaminata.
Tratamentul trebuie facut concomitent de ambii partneri de sex, fiindca deja il aveti amandoi si va puteti reinfecta unul de la celalalt. barbatul va primi o crema, daca este candidoza.
In orice caz, pana la terminarea completa a tratamentului, si repetarea testului ca rezultatuls a fie negativ, sexul este interzis.

| corbulalbrosu a răspuns:

Pornirea menstruatiei se produce/are loc strict hormonal si anume in momentul in care corpul luteal (din ovar) se distruge, ceea ce provoaca o scadere drastica a valorii progesteronului. Aceasta scadere determina distrugerea endometrului ingrosat, cauzand inceputul unei menstruatii. Menstruatia poate sa apara cu 3-4 zile mai devreme sau mai tarziu (uneori ''intarzierea poate fi si de 7-14 zile) fata de data preconizata/calculata. Doar in cazul in care aceste situatii se repeta in fiecare ciclu ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare, si femeia respectiva sa se prezinte la consultatia ginecologica.
Ciclul menstrual poate dura intre 21 si 35 de zile, cu o perioada medie de 28 de zile. Durata variaza de la femeie la femeie, dar si de la un ciclu la altul. Unele femei au cicluri extrem de regulate, astfel ca stiu ziua exacta si momentul din zi in care va incepe sangerarea. In schimb alte femei pot doar estima cu aproximatie inceperea menstruatiei (cu o marja de eroare de cateva zile), dar pot fi si situatii in care ciclul este extrem de dereglat, cicluri in care este imposibil de anticipat care va fi lungimea ciclului menstrual.
In concluzie se poate afirma ca motivul neincepe sangerarii menstruale are cauze fiziologice, deci nu este provocata de infectia de candidoza sau oricare alta boala/infectie a aparatului genital. Multa sanatate!

| Teo29 a răspuns:

Mereu exista acest risc de sarcina, daca este act sexual neprotejat.
Fiti responsabili!
Folositi prezervativul inaintea fiecarui contact sexual!