| Andrei265268 a întrebat:

Ce se intampla daca te masturbezi des (baiat)(20 ori pe saptamana, 3 ori pe zi de exemplu)?

Răspuns Câştigător
| Octavian81 a răspuns:

Ciao!
Studiile au demonstrat ca masturbarea excesiva poate duce la o viata sexuala in cuplu de mai slaba calitate, in sensul ca tu nu vei mai putea avea o erectie suficient de buna pentru a-ti penetra partenera.
Incearca sa reduci.
Multa sanatate!

| doctorandus a răspuns (pentru Octavian81):

Vorba Elenei Ceausescu: dovada, dovada!

Adica articole de trecere in revista indexate pentru MEDLINE.

| doctorandus a răspuns (pentru Octavian81):

Pentru a nu lua in calcul si a pune pe aceeasi treapta tot felul de teorii filosofice, avem la dispozitie anumite instrumente, precum:
- briciul lui Occam: explicatiile simple sunt mai probabile a fi corecte, decat cele care au presupuneri suplimentare
- briciul lui Hitchens: ce poate fi afirmat fara dovezi, poate fi infirmat fara dovezi
- sabia laser inflacarata a lui Newton: ce nu poate fi dovedit experimental sau pe baza observatiei nu merita a fi dezbatut.

15 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

NU este indicat sa fie practicata masturbarea cu atata ravna si ''determinare'' fiindca si in acest caz ca si in orice alta situatie sau activitate se instaleaza obisnuinta rutina si in plus trebuie avuta in vedere si zicala din popor : ''ce-i prea mult... strica''
O masturbare pe zi este considerata si sanatoasa si normala. big grin

| Andrei265268 explică (pentru corbulalbrosu):

Mulţumesc, dar cu ce strică data corpului meu?

| mihai69 a răspuns:

Cu nimic, dacă te simți în stare. Deși cred că e cam exagerat și ai putea să te extenuezi.
Sincer? Cred că de maximum 15 ori ar fi mai ok.

| Donsavas a răspuns:

Vei ajunge sa ai probleme psihice sau chiar hormonale. Trebuie să te stapanesti cu excesele

| Intum a răspuns:

Depinde, dacă te masturbezi de 3 ori pe zi consecutiv nu e taman o idee bună, dacă faci o pauză de câteva ore între "reprize", e ok.

Răspuns utilizator avertizat
| Raluca591 a răspuns:

Nu e ok, o data pe zi e destul!

Răspuns utilizator avertizat
| doctorandus a răspuns (pentru AngelErmin):

Sunt o sumedenie de oameni care se masturbeaza de mai multe ori pe zi si n-au nicio boala.

http://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc

Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:

"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."

"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."

"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."

http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html

Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.

De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".

Răspuns utilizator avertizat
| doctorandus a răspuns (pentru AngelErmin):

Ha, ha, ha, gandire personala... gandirea personala a mea si a ta (impreuna) n-au contribuit niciodata cu nimic la consensul medical din sexologie. Nu stiu daca intelegi: am prezentat consensul stiintific, nu "pareri personale". Parerile personale sa le pastrezi pentru carciuma.

Te-ai prins prea tarziu ca discutia asta este despre informatie stiintifica, nu despre pareri personale. In loc de pareri personale puteai scrie pareri neinformate.

Adica sa nu ascult la o profesoara universitara de sexologie cu zeci de publicatii academice, sa ascult in schimb parerile unuia luat de pe malul Dambovitei. Sa nu ma iau dupa o enciclopedie de medicina si una de psihologie, ci sa ma iau dupa parerile neinformate ale unuia care scrie sub pseudonim.

Daca parerea ta nu este publicata cu peer-review si indexata pentru MEDLINE ne doare fix in pix de ea.

A enunta pareri pur personale pe tema asta s-ar numi mitomanie erotica. Ca parerile tale personale ar stabili fapte stiintifice obiective: cata aroganta! Eu ti-am dat informatii vorbite si scrise de profesori universitari si tu-mi vii cu parerea ta dedusa din a medita la nemurirea sufletului.

| doctorandus a răspuns (pentru Raluca591):

Scremerea lui AngelErmin de a stabili fapte stiintifice obiective prin aruncatul cu parerea poarta numele de pseudologia fantastica. Valabil si pentru Donsavas.

Din punct de vedere al ce scrie in tratatele de medicina si psihologie si al ce se preda la facultate parerile lor nu constituie stiinta. Ei isi inchipuie ca la cat de ignari sunt ei ar avea caderea de a stabili fapte stiintifice obiective prin "gandire proprie". Nu, nu o au, sunt niste nechemati.

Ei doi nici macar nu sunt alfabetizati stiintific cu privire la masturbare, dar vor sa-i dea sfaturi medicale functie de gandirea lor personala.

| Stilgar a răspuns:

Ai sa dezvolti toleranta ca factorul excitant si la un moment dat nu o sa ti se mai scoale si ai sa te smiorcai pe aici ca nu ti se mai scoala ****. Am mai vorbit pe tema asta.