|

Ce se poate intampla daca iei anticonceptionale si fumezi? ( as dori un rasp general ) si. cazul meu. iau de 1 an si fumez ocazional. am perioade cand fumez si zilnic dar nu ma pot asemana cu un fumator, e vba de 2 tigari pe zi. am auzit o gramada de chestii tragice. dar persoanelor fumatoare nu le sunt interzise anticonceptionalele doar daca au tensiunea mare, corect?

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

In principiu, anticonceptionalele nu sunt interzise femeilor fumatoare, dar se recomanda o alta metoda contraceptiva sau renuntarea la fumat. Nu au legatura cu hipertensiunea ci cu faptul ca favorizeaza trombozele.
Practic anticonceptionalele, in special cele bogate in estrogen tip Diane35 sau Yasmine, ingroasa sangele si favorizeaza coagularea patologica. fumatul creste numarul de globule rosii ceea ce ingroasa suplimentar sangele. Trombii se formeaza in vene (in special in varice), in cavitatile inimii si in artere si obstrueaza vasele de sange. Tromembolia pulmonara este una dintre cele mai frecvente cauze de moarte subita.
E adevarat ca riscul nu e imens de mare. Dar insumate (anticonceptionale+fumat) dau un risc care trebuie evaluat. daca ti-as spune, de exemplu, ca o femeie din 2000 de femei care iau contraceptive si fumeaza in acelasi timp fac complicatii trombotice grave, fie tu vei spune ca n-ai tu ghinionul sa fii aceea, fie te vei mai gandi si vei renunta la fumat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De anticonceptionale nu pot spune mai mult decit Brigaela dar de fumat pot spune ca indiferent ce vei lua, el tot nociv ramine chiar daca fumezi o tigara pe saptamana. Fumul de la tigara pluseaza noxele pe care le tragi in plamini la fiecare pas din cauza aerului viciat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nevasta/mea a facut dvt tromboza de la 20 de ani pentru amestecul asta nefericit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu iau anticonceptionale de vreo 10 luni si fumez cam 1 pachet pe zi. probleme nu am avut pana acum, dar pe termen lung mai stii...
oricum, ce mi-a zis farmacista legat de anticonceptionale e ca pot da probleme cu inima (hipo ceva. nu tensiune) si e bine ca din cand in cand sa faci o pauza

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poate depinde de tipul pilulelor pe care le ei si de istoricul tau medical. incl mostenirea genetica

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu sunt fumatoare de 1 pachet pe zi, si iau anticonc. de 15 ani. N-are nimic una cu alta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fumatul si anticonceptionalele "consumate" impreuna ridica riscurile de tromboza. Tocmai astazi am aflat si eu, si sincer sunt cam speriata. Eu fumez de un an de zile si iau anticonceptionare de 6 luni. Doctorii spun ca numarul maxim de tutun care poate fi consumat pe zi impreuna cu anticonceptionalele este de 5, ASTA IN CEL MAI RAU CAZ(daca nu poti sa te lasi de fumat). Totusi, indicat ar fi sa renunti la una din ele, daca se poate la amandoua laughing eu am decis sa scot fumatul din calcul pentru ca de anticonceptionale am nevoie in anumite probleme. Daca fumezi ocazional te poti lasa, inlocuiesti tigara cu guma laughing la mine a mers

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează