|

Cum imi calculez ciclul pentru luna viitoare? Daca ma puteti ajuta cu mai multe explicatii, ca nu prea inteleg. Mi.a venit luna asta in 12 pana in 17.

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Pentru a reusi sa-ti calculezi si/sau sa-ti determini modul in care va evolua cel mai probabil urmatorul tau CICLU MENSTRUAL, trebuie sa ai/cunosti urmatoarele date strict necesare; 1. ) caracteristica ciclului menstrual adica daca este REGULAT sau NEREGULAT,; 2.) Lungimea ciclului menstrual,; 3. ) data calculata de incepere a urmatoarei menstruatii. Numarul zilelor de menstruatie nu are absolut nicio valoare sau vreo importanta/relevanta, fiindca nu este de nici un folos sau ajutor. Doar daca se cunosc aceste date strict necesare, se poate calcula ziua ovulatiei si pe baza acesteia se determina si PERIOADA FERTILA a respectivului ciclu menstrual. Multa sanatate!

1 răspuns:
| a răspuns:

Momentul de producere a OVULULUI ca urmare a procesului de ovulatie cat si determinarea PERIOADEI FERTILE a oricarui ciclu menstrual, SE POATE CALCULA NUMAI/DOAR IN CAZUL IN CARE CICLUL MENSTRUAL ESTE REGULAT. De asemenea trebuie sa stii ca determinarea precisa a perioadei fertile este deosebit de importanta, fiindca ca O SARCINA se poate forma/naste DOAR/NUMAI in cazul in care sperma ajunge in vagin indiferent prin ce mod, in respectiva perioada fertila de 4-5(6) zile a oricarui ciclu menstrual. Perioada fertila a unui ciclu menstrual reprezinta o perioada de circa 5-6 zile in care o femeie poate procreea, adica poate sa ramana insarcinata in cazul in care intretine contacte sexuale neprotejate si partenerul ejaculeaza sperma in vagin intentionat sau involuntar. Aceasta perioada poate fi determinata doar/numai in cazul in care ciclul menstrual este REGULAT, adica are mereu/constant aceeasi lungime cu acelasi numar de zile de fiecare data. Este stabilit stiintific ca in fiecare ciclu menstrual foliculul ovarian va produce INTOTDEAUNA DOAR O SINGURA DATA intr-un ciclu menstrual cel mai probabil UN SINGUR OVUL cu foarte rare exceptii, in cazuri in care se produc 2 sau chiar mai multe ovule viabile (cand se formeaza sarcina cu gemeni). Este stabilit foarte precis ca eliberarea ovulului se produce INTOTDEAUNA cu FIX 14 zile inainte de inceperea urmatoarei menstruatii, indiferent de lungimea ciclului menstrual. Acea zi in care este produs ovulul se numeste zi de ovulatie si in functie de aceasta se determina perioada fertila. Este determinat stiintific si medical ca ovulul este viabil/poate fi fecundat incepand din momentul eliberarii din foliculul ovarian intr-o perioada de timp de 12-16 ore pana la maxim 24 de ore. Daca nu exista nici un spermatozoid si nu se produce fecundarea, ovulul nefecundat intra intr-un proces de degenerare rapida si in urmatoarele 2-3 zile se dezintegreaza, o parte din resturile ovulului sunt resorbite de organism iar o parte se transforma in ...2004 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează