| Madnesss123 a întrebat:

În ce perioadă a lunii femeia nu poate rămâne însărcinată, adică sunt sanse mai mici de a rămâne?

5 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Când e lună plină.

| Emilian65 a răspuns:

In perioada nefertila. Adica perioada dintre cicluri menstruale in care femeia nu poate sa ramana gravida.

| Madnesss123 explică (pentru Emilian65):

Aproximativ cînd sunt acele zile?

| Floridori a răspuns:

Mai simplu este sa stii cand poate ramane pentru a putea determina cand nu poate sa ramana.

Perioada fertila se poate calcula numai si numai in cazul unui ciclu menstrual regulat, iar sarcina are sanse sa se formeze strict in perioada fertila si numai daca spermatozoizii ajung, intentionat sau accidental in vagin.

Ovulatia se produce cu fix 14 zile inaintea initierii urmatorului ciclu menstrual, iar perioada fertila cuprinde 4 zile inaintea ovulatiei+ziua ovulatiei, aceasta fiind si cea mai fertila+ 1 zi dupa ovulatie.

Se considera ca fiind fertile si cele 4 zile inainte de ziua ovulatiei pentru ca spermatozoizii pot trai in vagin cam 3 zile, maxim 5, in asteptarea ovulului si se considera si ziua dupa ovulatie deoarece ovulul este viabil maxim 24 de ore.

Ciclul menstrual poate avea o durata de minim 20 de zile si maxim 45, dar majoritatea femeilor au un ciclu de 28-35 de zile.Prima zi a ciclului este prima zi de sangerare, iar ultima este ziua anterioara urmatoarei sangerari, astfel prima zi de sangerare va fi mereu ziua 1 a ciclului menstrual.

Ciclul menstrual este structurat astfel:

-sangerare menstruala: 3-7 zile;
-perioada infertila (durata depinde de lungimea ciclului)
-perioada fertila: 6 zile;
-perioada luteala, de infertilitate absoluta de 12 zile.

Dupa cum am mai spus, ovulatia se produce cu 14 zile inaintea initierii urmatorului ciclu, astfel incat o femeie cu un ciclu de 28 de zile va ovula in ziua 14, o femeie cu un ciclu de 29 de zile va ovula in ziua 15, una cu ciclul de 30 de zile, va ovula in ziua 16 si asa mai departe.
Cunoscand ziua ovulatiei, se adauga 4 zile inainte si o zi dupa, aceasta reprezentand perioada fertila si singurele zile in care o femeie poate ramane insarcinata in cazul in care spermatozoizii ajung in interiorul vaginului.
Repet, aceste calcule sunt posibile si veridice numai in cazul ciclurilor menstruale regulate, adica care au mereu aceeasi lungime, cu diferente de maxim 1 zi.

| squishh a răspuns:

Nu tine cont de asa ceva. Foloseste prezervativ sau pilula, sau nu face sex deloc. Chestia asta de a calcula ziua in care ai sansa mai mica de a ramane insarcinata NU e buna, si nu e sigura deloc! Nu folosi astfel de metoda! Prezervativele sun ieftine.