| Den1234 a întrebat:

In data de 30 iunie am terminat folia de AC, in data de 4 mi-a inceput CM pana in 9 iulie, azi am avut contact protejat dar s-a spart prezervativul.Mentionez ca nu am mai inceput o noua folie de AC.Care este procentul de a ramane insarcinata? Dupa cat timp pot face test de sarcina?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Fiindca metoda de protectie realizata prin pastile AC acopera o perioada mereu fixa de 28 de zile, (21 zile, pastile + 7 zile pauza), rezulta intervalul protejat s-a terminat in data de 7 Iulie (duminica). Incepand cu data de 8 Iulie (luni) din organismul tau a disparut efectul contraceptiv al pastilelor AC folosite pana in urma cu o saptamana. Fiindca actul sexual intretinut astazi 13 Iulie, a avut loc in cea de a 6-a zi a ciclului, in aceasta situatie posibilitatea de a se putea forma o sarcina este foarte mica de de doar cateva procente (3-5%) si asta bineinteles cu conditia de a fi ajuns sperma in vagin. Depinde foarte mult de caracteristica generala a ciclului tau menstrual (cat este de regulat/neregulat), dar mai ales de numarul de zile/lungimea ciclurilor, care sa nu fi fost niciodata mai scurte/putine de 24 de zile fiindca doar in acel caz ar putea exista o foarte mica posibilitate de a se putea forma o sarcina in urma unui sex intretinut in a 6-a zi a ciclului. Multa sanatate!

| Den1234 explică (pentru corbulalbrosu):

Ciclul meu e regulat cu ajutorul AC, iau pastile 21 de zile, iar in cele 7 zile de pauza, in a 4 sau maxim a 5 zi imi apare ciclu. Tine undeva de joi-vineri pana cel tarziu marti

1 răspuns: