|

Salut TPU! Iubita mea nu crede ca țin la ea fiindcă nu renunț la familie pentru ea. Ce sa ma fac?

Suntem împreună de 1 an jumate și mi-a cunoscut părinții iar din cauza "religiei" a început un conflict cu maica-mea (maica-mea e credincioasă mare iar ea e atee și face urat de tot când i se vorbește de credință). Plus ca o deranjează ca maica-mea e protectiva cu mine.

Imi cere sa renunț la ei și nu pot, m-au crescut cu greu și cât timp vor trăi ii voi respecta.

Și pe ea o iubesc mult și știu ca și ea ma iubește dar nu pot face o alegere între ei. E o fire super dificila din cauza copilăriei avute. Eu am 19 ani și ea 16.

11 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Nu poti sa iti parasesti parintii doar pentru mofturile iubitei tale. Adevarul este ca nici nu poti sa stai mereu dupa fusta mamei, dar poti totusi sa controlezi situatia. Ii explici mamei tale faptul ca in opinia ta credinta e importanta, insa ea trebuie simtita, nu spusa. Sa se roage la Dumnezeu in continuare, dar sa se gandeasca si la tine ca esti baiatul ei si meriti sa fii fericit. Totodata, mentioneaza-i ca iubita ta este diferita, nu toti oamenii sunt egali. Iar pentru iubita ta, spune-i ca in viata experientele ne invata anumite lectii. Iar daca ea a fost trista in copilarie, asta inseamna ca a invatat sa se fereasca de durere. Deci, de ce o cauta? Sa o accepte asa cum este pe mama ta deoarece ti-a dat viata si te-a educat asa cum a stiut ea mai bine, in plus, o sa traiti doar voi doi, nu cu parintii. Chiar daca e neintelegatoare, fa-o sa priceapa. Ce relatie e asta daca iubita ta iti spune sa o alegi pe ea, in locul familiei? Pai gandeste-te ca ea poate intr-un moment o sa plece, chiar si cu atata iubire-n suflet pentru tine. Cu ce ramai? Nu familia e cea care iti ridica capul din pamant?

10 răspunsuri:
| a răspuns:

Nici ea NU iti poate sa-ti ceara in mod expres sa renunti la parintii tai (in privinta carora ea are o parerea proasta din cauza credintei manifestate), iar pe de alta parte nici tu nu-i poti cere sa-si schimbe convingerile si din acest motiv relatia este sortita esecului fiindca NU vei/veti putea trai in armonie si fericire in astfel de conditii. Unica posibilitate care exista in cazul vostru este aceea ca tu sa pleci de langa parintii tai sau sa va despartiti definitiv. Din cauza religiei si a influentelor ei nefaste. Sanatate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dar nu pot face o alegere între ei.
Ai făcut deja.
Dumnezeu și religia mamei nu pot să înlocuiască în viața ta o fată vie, deci vei râmâne jaga, jaga, la mama flăcău.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu poate să îți impună să renunți la familia ta, ori acceptă asta ori își vede de viața ei singură.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

16 ani si deja vrea sa te controleze?laughing
Da-i papucii proastei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dacă ești ultimul terminat o sa îți lași părinții pentru o fata...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Dacă este ultimul terminat, el va face cu fata aceea copii, și viața va merge înainte, dacă nu, viața lui se termină cu el. Și va fi exact așa cum ai prognozat tu aici, un terminat ultim.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru sadrian46):

Mi-a răspuns unul așa, dar nu l-am prins, zicea el că,
Prietene, ai 60 de ani. Pardon monșer, 73 la 1 septembrie. Și te invit la centenarul meu la 1 septembrie 2046 la Sala Sporturilor din Cluj, intrarea va fi 10 lei, dacă o să mai trăiești pe atunci.
Dacă nu, îți trimit un email după deces, să nu te mai deranjezi.
Dar ți-l trimit de pe acum. să mă asigur că îl primești.
Email.
Salut, eu tocmai am murit, tu ce mai faci, mai mere treaba, sau stai tot cu mama?
Semnat.
P. Trishor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sincer,nu trebuie sa iti abandonezi parintii pentru o fata ca ea, sunt o groaza in toata lumea, asa ca mai bine gasesti una care sa iti placa si parintii si pe tine pentru ca altfel vei trai cu neliniste din cauza confictelor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Familia e mult mai importanta.Nu sta după mofturile acelei fete.Sunt multe fete credincioasa si cuminți pe lumea asta.Stai cu familia si las-o pe fată...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează