|

Vi se pare normal că numai copiii cuprinsi între vârstele 12-16 ani pun întrebări la această categorie?

Adică totuși ar trebui să întrebe de școală sau lucruri de genul.

Nu cum să se masturbeze, că sunt însărcinate, că ar face un oral ..sau lucruri sexuale mi se mare total absurde lucrurile astea la vârsta lor.E o vârstă destul de frageda, nu trebuie să îsi strice atât de devreme copilaria sau să le facă părinților în ambiție cu lucrurile astea.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Da, este foarte normal, pentru că:
- e vârsta la care apare pubertatea și primele impulsuri sexuale;
- la școală NU se face educație sexuală;
- nici acasă nu se prea face o astfel de educație, părinții lasă pe seama internetului și / sau a străzii informarea - și efectele se văd cu ochiul liber.
Așadar... ce la mai rămâne de făcut? pe cine / unde să întrebe dacă nu pe internet, unde nu-i știe nimeni și pot trece peste jenă, rușine și inhibiții? Ar trebui să primească răspunsuri utile, informate, competente, nu aiureli de genul „de ce nu-ți vezi de școală?"
Cum naiba să-și vadă de școală dacă îi împing hormonii să facă toate năzbâtiile din lume?!?

| a răspuns (pentru mihai69):

Mai omule, la varsta aia nu ar trebui sa le treaca prin cap asa ceva, sub nicio forma. Noi (generatia mea) ne jucam "miuță", fotbal cu doua pietre drept porti, apoi erau alea Yu-Gi-Oh, apoi cs1.6, in fine. Eram COPII, ne JUCAM. COPIII se JOACA. Apoi INVATA.
NU au relatii si NU sunt interesati de sex. Dar din cauza indivizilor ca tine, fenomenul e tot mai des intalnit.

| a răspuns (pentru Plato):

Iar noi, fetele, jucam sotron.

20 răspunsuri:
| a răspuns:

Cam e varsta la care incep sa actioneze hormonii, sa aiba curiozitati, sa vrea sa experimenteze, e ok sa fie curiosi si sa intrebe, important e sa n-ajunga sa faca sex sau alte din astea la asemenea varsta, e mult prea devreme.

| a răspuns (pentru Adry05):

Pai ei întreabă că să încerce din cate am văzut

| a răspuns (pentru Ivanescucristina):

Nu toti, unii da, si aia e nasol, dar sincer acum astia care au porniri sa incerce asa ceva, crezi ca n-o faceau oricum si daca nu era internet unde sa intrebe? Macar asa au o baza de informatii si daca ajung s-o faca or face-o totusi ceva mai responsabil.

| a răspuns (pentru Adry05):

Îți dai seama că tot o făceau, dar totuși este bine ca ne întreabă pe noi aici, decât să citească tot felul de lucruri după internet și să se sperie.

| a răspuns (pentru Ivanescucristina):

Deci ai ajuns de la " nu mi se pare normal sa intrebe" la "Este bine ca ne intreaba" nice. laughing)

| a răspuns (pentru Adry05):

Hai mai, lasa-ma. Nu stiu ce varsta ai, dar ma indoiesc ca eram la fel.

| a răspuns (pentru Plato):

Ba fix asa era si pe atunci, tot pe la 12-13 incepeau sa-si puna intrebari cu privire la sex ca imi amintesc de cei din jur, e normal, e varsta, incep sa se dezvolte hormonii, e normal sa intelegi ce se intampla cu corpul tau si sa constientizezi de viata sexuala bla bla. Nu e ok sa incepi prea devreme, nici n-am incurajat si nu incurajez asa ceva dar e normal sa-si puna intrebari si sa aiba curiozitati ca iti dai seama si simti ca se schimba ceva la corp, mai ales la fete ca se dezvolta si maturizeaza mai repede.

| a răspuns:

Nu este nromal, dar nu avem ce face, decat sa-i ajutam, ca se ascund de parinti si se joaca de-a sexul de la varste foarte mici.
Daca parintii si-ar educa copii acasa, probabil ca nu ar veni aici sa ne intrebe nimic despre sex.
Scoala nu-i obligata sa le faca educatie sexuala, dar mama si tata, sunt! Baiul este ca, multi din parinti nu au nici ei educatie si probabil au ochelari de cal, ca sa vada ce se intampla acasa cu toate libertaile pe care le dau copilului si lipsa de control.

| a răspuns (pentru Ioneasca1001):

Da poate au niște părinți nepăsători care le spun lucrurile astea prea târziu sau niciodată...

| a răspuns (pentru Ivanescucristina):

In cazul asta, nu-i nepasare doar prostie, ori indolenta.

| a răspuns (pentru Ioneasca1001):

Dacă nu existau prosti, deștepți care mai erau?

| a răspuns:

Bineînțeles că nu este normal, la aceste vârste ar trebui să existe alte priorități.
E vina părinților pentru că nu își educă copii, nu le acordă suficient timp.
Li se interzic unele lucruri iar ei devin curioși.

| a răspuns (pentru Andreeush):

Serios, ma? Cand li se scoala, li se scoala. Nu e o chestie culturala, ci tine de biologie. Nici macar postmodernistii nu sunt atat de stupizi incat sa ignore biologia.

| a răspuns (pentru doctorandus):

Pai tocmai, ca postmodernismul cam ignora total biologia happy

| a răspuns:

Evident ca nu e normal deloc. Asta e societatea mizerabila in care trăim. Mai grav, au si sustinere.
Oricum, vor regreta ca nu s-au bucurat de copilarie. Prefera sa se joace de-a adultul, si sa vezi suspine apoi.

| a răspuns:

E normal ca copii de 12- 13 ani să fie curioși?
Da, e, vezi tu curiozitatea asta nu e ceva nou, 'nainte tu aflai astea dacă aveai noroc de la frați sau prieteni mai mare ca tine, dar la 12-13 ani hormoni încep să-și facă de cap.
E ceva normal la 12-13 ani să facă sex?
Nu, dar nici asta nu e un fenomen nou, cazuri de genul există dinainte erei moderne.
E normal ca copii de 15-16 ani să și-o tragă?
Da, e foarte normal, cu vreo 50 de ani în urmă, mai ales la țară la 15-16 ani erai căsători, la 20 de ani aveai deja 3 copii.

| a răspuns:

Daca mass-media vinde sexualitate e normal sa devina curiosi... La scoala nu au educatie sexuala, iar parintii in mare parte dau raspunsul,, esti prea mic, vei afla cand te faci mare,, si uite asa ajung unii sa puna intrebari de genul.
Ei sunt mai speciali fiindca au acces la internet, iar curiozitatea e mai mare. Stiu ca generatia mea a crescut fara smartphone si nu eram interesati de aspectele astea.

| a răspuns:

Nu este normal evident dar decât sa se petreacă vreo prostie măcar am putea aprecia faptul ca se informează inainte. Tot ce inainte nu era normal devine normal in secolul 21 ca doar e promovată o asa zisa,, minte deschisă". Obișnuiește te!