| Anonimulantisocial17 a întrebat:

Am 19 ani si sunt clasa 12 si stau la tara.
Credeti ca m-ar ajuta Bacul fara facultate ca sa scap de munca de jos
Am muncit in constructii si agricultura in timpul verilor si nu mai vreau sa aud de asa ceva. Mereu ma punea mama sa sap in gradina si sa duc gunoiul din grajd si sa fac alte munci agricole injositoare de pe la 13 ani cand veneam de la scoala. Credeti ca daca iau bacul pot avea un job decent? Intreaba angajatori de diploma de bac sau conteaza doar ce sti sa faci? Eu vreau sa iau bacul obligatoriu chiar daca am fost un elev prost la invatatura anul ista invat in fiecare zi cate 1, 2 ore in ani trecuti nu invatam deloc acasa nici temele nu le faceam
cam cate ore pe zi ati invatat voi pe zi.

6 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Daca poti lua diploma de bac te va ajuta, deoarece angajatorii nu mai angajeaza doar muncitori ne calificati sau cu 8 clase, se caută studii medii si superioare iar daca gasesti un job la o firmă sa lucrezi in birou, diploma de bac constituie un mare avantaj, depinde numai de tine sa i ei diploma, deoarece nu va fi usor examenul.

| Impersonal a răspuns:

Din cat mai multe, din 6-10, poate 24, invatatul in plus n-am auzit sa strice.
De apreciat este initiativa, insa a venit mult prea tarziu, desi in astea 3 luni poate poti scoate de 6, poate chiar mai mult. Cu bacul te poti angaja in mult mai multe domenii decat in cele care nu cer diploma, deci nu mai sta pe ganduri!

| Frank51 a răspuns:

Facultatea nu te duce sus. Ți-o zice unu care termina imediat o facultate. Femeia de serviciu de la vreo primărie are salariu mai mare decât mine ca inginer! Mai bine îți deschizi o firmă și pui pavaje, sau faci orice altaceva decât să pierzi timpul cu facultatea.

| Harfagre a răspuns:

Orice diplomă te ajută să obții un job mai ușor (deci cu mai puțină muncă fizică). Însă trebuie să înveți și să faci ce ceva concret, nu e de-ajuns doar diploma de bac. De exemplu, știam niște băieți care în clasa 11-a și a 12-a învățaseră să instaleze Windows pe calculator și aveau mare succes la fetele din clasă cu ocazia asta happy Mereu aveau de instalat o placă video nouă sau mai multă memorie RAM sau un hard-disk mai mare etc.

Mai târziu, indiferent unde ajungi să lucrezi, înțelegi mult mai bine calculatoarele și își faci mult mai bine treaba, dacă știi să instalezi Windows. Iar dacă ești obișnuit să dai capacul jos la un calculator și să schimbi diverse componente, cu-atât mai mult îți vei face mai bine treaba.

Nicio muncă nu e înjositoare. Înjositor e să furi sau să cerșești, nu să muncești. Există meserii foarte căutate, de exemplu poți să fii mecanic auto și nu contează câte clase ai, clienți or să fie întotdeauna. Dar dacă faci și o școală și obții o diplomă, atunci ai să poți fi angajat în service-uri auto mari și vei fi plătit mai bine. Chiar dacă tu știi la fel de multă mecanică auto, indiferent dacă ai sau nu diplomă. Deci e mai bine cu diplomă decât fără, dar trebuie să înveți și o meserie clar definită.

| rosessunflowersandlillies a răspuns:

Da, BAC-ul te va ajuta mult. Felicitari pentru initiativa! Insa o ora / doua pe zi e putin. Daca te referi in total. Daca spui ca faci o ora - doua pe zi suplimentar, pe langa teme si invatat, atunci e ok. Insa cu o ora / doua pe zi in total, in care inveti pentru toate materiile + teme + recapitulare + invatat BAC iti va fi grelut sa recuperezi totul (cred eu, acum nu stiu, depinde si la ce materii dai). Dar din nou, felicitari ca ai inceput sa inveti, e foarte bine, bravo!
Referitor la ultima intrebare... Nu sunt a 12a, insa in general cam 6-7 ore pe zi (cu tot cu teme, fara scoala) si in weekend cred ca 9 - 10 (duminica), cam asa. (din nou, cu tot cu teme + invatat la toate materiile)