| IrinaAniri a întrebat:

Am ineput sa citesc romanul adolescentului miop, si in primele 50 de pagini mi se pare oribil de plictisitoare, o sa devina mai interesanta pe parcurs sau asa cum e inceputul e toata cartea?

10 răspunsuri:
| 4b a răspuns:

Corect, ai dreptate; primele pagini is infernale, da pe urma sa vezi ce frumos e romanul nostruwinking spor la lectura

| LoveToHate a răspuns:

Nu stiu ce parere aveti voi, dar mie imi place "Romanul adolescenului miop". Oricum eu iubesc tot ce e scris de Mircea Eliade.laughing
Imi place cum sta si se gandeste sa-si rezolve problemele.Nu-i pasa de nimc, el se gandeste doar ca glasul lui va fi un glas temut in tara si lupta pentu ceea ce-si doreste, cum sta in mansarda si isi spune visele, cum vrea sa-si termine romanul care de fapt e un jurnal.

E o carte usoara, se citeste lejer in maxim 2 ore.

Repet, mie imi place cartea.
Nu inteleg cum va poate plictisilaughingAsta-i parera voasta.

Succes la citit, sper ca finalul sa nu te dezamageasca.

| IrinaAniri explică (pentru LoveToHate):

Cartea se citeste in 2 ore? esti nebuna? are 500 de pagini

| LoveToHate a răspuns (pentru IrinaAniri):

Nu are 500 de pagini.Nu stiu exact cate paginii are, dar sunt sigura ca nu depaseste 300-350.
Poate sunt 2 opere si nu stii tu, poate ca are multa postfata, prefata, criticii literari, poate scrisul este mai mare decat cartea mea.

| KaRa23S a răspuns:

O continua cam la fel. Acum nu stiu s-ar putea sa iti placa dupa, dar mie nu mi-a placut absolut deloc. Intr-adevar devine un pic cam sumbra deoarece personajul principal are o gandire total diferita, i se pare ca, casatoria e un lucru mediocru, la un moment dat se dedica unui program nesanatos, in care invata fara pauza, izolandu-se de restul lumii etc. Nu-ti dau detalii, te las sa o continui tu, e cel mai binewinking. Succes!

| Xenya a răspuns:

Buna! Am citit toata cartea dar nu pot sa spun ca mi-a si placut, acum depinde si de genul de carti care iti plac...
Rezumatul pe scurt:El este un tip uratel si este pasionat de cititul cartilor...dar cu toate astea avea probleme cu matematica si este in stare de repetentie in vreo cativa ani..Are prieteni cu care se intalneste in mod frecvent in camera lui"mansarda"unde isi si petrece foarte mult timp citind, ajunge sa se indragosteasca de o fata dar este prea timid si nu o sa reuseasca sa fie impreuna cu ea desi o sa comunice destul de mult, o sa aiba foarte multe depresi pe aproape un sfert din roman din cauza ei, pana la urma ajunge sa aiba o relatie fizica cu o alta fata si nu o sa acepte sa aiba o relatie serioasa cu aceasta.Eu am spus ce era principal dar mai sunt si alte detalii...
Sper ca ai rabdare sa termini cartea de citit asa cum am avut si eu!

| Euletitia a răspuns:

Buna! Am citit cartea integral acum mai multi ani, nu mai tin minte ideile acesteia 100%, dar pot sa spun ca nu mi-a placut deloc. Intreaga carte e sub forma de jurnal, in care eroul principal isi relateaza dezamagirile, deziluziile, pasiunile, problemele scolare, lipsa succeselor amoroase si mondene etc. Daca vrei sa incerci un roman cu adevarat captivant din literatura romana, care sa aiba ca protagonist un adolescent, iti recomand cu caldura romanul lui Mihail Drumes, "Elevul Dima dintr-a saptea". E o carte plina de actiune, iar povestea de dragoste dintre Grig si Lotte e fascinanta. Pe langa aceasta, romanul prezinta si viata scoalara a elevului Dima, modul in care acesta se raporteaza la colegi si profesori, dar mai ales preocuparea pentru inedita expeditiie transoceanica, iar mai apoi revolta elevilor impotriva abuzurilor profesorului poreclit Attila, greva scoalra si lupta protagonistului pentru drepatte. Am recitit acest roman cred ca de vreo 6 ori, de primele 4 ori integral si de urmatoarele 2 ori anumite fragmente care m-au impresionant si pot sa-ti spun ca e fascinananta.

| IrinaAniri explică (pentru Euletitia):

Am citit deja elevul dima dintr-a saptea

| MeridaOcean a răspuns:

Eu ajunsesem pana la pagina 100 si ceva si am lasat-o pentru ca incepea sa fie foarte sumbra, deprimanta, parerea mea.Dar pana aici mi s-a parut ok.

| Sakura1218 a răspuns:

Si eu citesc acelasi roman in momentul actual ...sunt la pagina 110. Mie imi place cartea ...este ca un jurnal.
Referitor la intrebarea ta ...nu o sa devina mai captivanta, deoarece romanul este de asa natura. Nu se va intampla nimic spectaculos... nici o actiune.

Depinde de la persoana la persoana... unor le plac doar cartile in care se intampla ceva captivant, o actiune care se desfasoara pe tot parcursul romanului ...pe cand altora le plac si aceste carti, in care autorul povesteste din viata sa, isi pune sentimentele pe hartie.
Insa chiar daca nu iti place eu iti recomand sa o citesti ( si cu forta daca trebuie ) deoarece parca e necesara la liceu ( am vazut ca ai 13 ani ).

Sper ca te-am lamurit!