| rya79 a întrebat:

Bună, am lipsit 2 săptămâni de la școală și profesoara de romana și de matematica ma amenință că nu mă trec clasa, este posibil? Doar pentru ca am lipsit 2 săptămâni nu vor sa ma treacă, la romana pana acum am 6 note și îmi iese media 7 și la matematica am 5 5 5 4 3 și dacă mai iau 2 de 5 tot îmi iese media 5 de trecere, dacă nu vor ei pot sa ma lase corigenta? Media la purtare o am 10, nu fac probleme în general, doar am mai lipsit din când în când plus ca am adus scutire de fiecare data, înțelesesem ca ma pot lăsa corigenta din cauza absentelor dacă am fost absenta la mai mult din jumate orelor din an, dar sunt foarte departe de asta. Pot sa ma duc la director dacă este vreo problema? Este foarte înțelegător și cred ca m-ar ajuta dar vreau sa știu dacă chiar exista riscul sa nu ma treaca

14 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Bininteles ca este posibil, odata ce nu ai invatat si nu te pregatesti, ei te pot nota cu 2 si 3 si te pot lasa corijenti, ceea ce poate duce la repetentie.
Poti sa te duci si la director, odata ce nu inveti, nici directorul nu are ce sa-ti faca decat sa te lase repetenta.
In ce privesc absentele, nota de la purtare este deja scazuta considerabil, fiindca 2 saptamani de absente cu cate 5-6 ore pe zi, inseamna 50-60 de absente in perioada asta, ceea ce ti-a scazut din start 3 puncte la purtare.
legea spune ca se scade 1 punct la purtare, la fiecare 20 de absente.
Si daca ai mai avut absente si in trecut, atunci se ajunge la 6-5 sau chiar 4 la purtare.

| rya79 explică (pentru Violleta2022):

Poate inainte sa răspunzi și citești ceea ce am scris, am zis ca am dus scutire de fiecare data după ce am lipsit, deci mai mult de 10 absente nu am. De învățat învăț, dar eu întrebam dacă pot sa ma lase corigenta din cauza ca nu am venit 2 săptămâni (fapt ce nu contează ca absentele sunt motivate) ca asa vor ei, ca din cauza notelor nu au cum.

| Violleta2022 a răspuns:

Atentie, cu 4.60 poti sa ramai corijent, daca profesorul considera ca nu meriti sa-ti dea din oficiu cele 40 de sutimi!

| rya79 explică (pentru Violleta2022):

Orice Nota/medie se rotujeste de la 50 de sutimi! nu contează ce vrea profesorul

| Violleta2022 a răspuns (pentru rya79):

Nu-i adevarat!
Media se rotunjeste NUMAI daca profesorul vrea sa ti-o rotunjeasca, nefiind obligat prin lege sa faca acest lucru.

| MihaiMB a răspuns (pentru Violleta2022):

Cum a spus și ea mai sus într-un răspuns, tu nici măcar nu ai citit concret ce scrie în întrebare, ea a adus scutire pentru zilele lipsite și nici măcar nu îi iese 4.60 la nici o materie chiar și dacă ar lua 2. Aceste profesoare doar fac un abuz că lor li se pare că toată lumea trebuie să fie prezentă la aceste ore fie că ea a avut probleme sau nu.

| Violleta2022 a răspuns (pentru MihaiMB):

Intre timp am raspuns de vreo cate ori, deci nu-i nevoie se te bagi in conversatie, daca esti copil si nu intelegi despre ce vorbim.

| rya79 explică (pentru Violleta2022):

El măcar a stat și mi-a citit întrebarea pana sa răspundă, mulțumesc oricum de răspunsuri

| MihaiMB a răspuns (pentru rya79):

Cu drag, eu zic să vorbești cu părinți tăi sau cu directorul.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Dr care a fost motivul pentru care ai lipsit 2 saptamîni de la scoala? Ai scutire medicala? Daca ai scutire o duci la scoala si se rezolva nu te vor lasa corigentă, in ce clasa esti? Dar daca ai lipsit fara motiv adica fara sa fi bolnava atunci meriti sa te lase corigenta, gindeste te ca asa cum faci la scoala vei face la serviciu te duci cand ai chef? Te vor da afara a doua zi sefii.Si nu iti vor da salariu.

| rya79 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Am zis ca am dus scutire medicala, absentele nu mai sunt, profesorii știu ca am fost bolnava dar nu ii interesează, am un coleg care a lipsit mai mult de jumate de an adunat și pe el nu îl amenință cu nimic și nu mi se pare corect, sunt clasa a 11 a

| LisaJulie a răspuns:

Dacă tu ești la un liceu mai strict sau dacă respectivii profesori au demult ceva cu tine atunci nu știu! Tu încearcă sa înveți și sa recuperezi astea 2 săptămâni! La mine la scoala erau unii care lipseau aproape tot semestrul dar pentru ca s-au pus bine cu profesorii tot au reuși sa facă rost de note

| MihaiMB a răspuns:

Depinde de numărul de absențe pe care îl ai, dacă nu ai foarte multe, ele fac un abuz și nu vor să te treacă clasa pentru că ele au impresia că materia lor este așa importantă încât nimeni nu are voie să lipsească. Că de note din ce citesc nu se pune problema că nu ai avea.

| missunderstoodx a răspuns:

Nu te lua dupa Violleta2022 e o proasta, vorbeste cu diriginta ta pentru ca regulamentul scolii impune un procent de prezenta necesara pe modul pentru a trece la respectiva materie, motiveaza ti absentele si va fi ok