|

Bună! Aș vrea să pun o întrebare legată de facultatea de informatică. Sunt elevă în clasa a XII-a, profil Mate-Info. Sunt sigură că există aici studenți la UBB sau UTCN ( Cluj ), așa că aș vrea să aud o părere despre fiecare. Nu știu pe care să o aleg și de ce. Aș vrea informații despre modul de predare (avantaje și dezavantaje).

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

UTCN se axeaza mult pe partea hardware, iar pe cea software accentueaza destul de mult partea low-level.
Daca va intereseaza domeniul Sistemelor de operare, Securitate, Retele de calculatoare, arhitectura calculatoarelor - UTCN este varianta potrivita.
*In anii 3-4 studentii se impart in "Calculatoare" si "Tehnologia Informatiei" (unii aprofundeaza mai mult partea Hardware, altii partea Software).

UBB se axeaza mult pe partea software. Hardware veti gasi doar teoretic aici si foarte putin. Se pune accent mai mare pe partea high-level a programarii.
Daca va intereseaza programarea high-level, tehnici mai avansate de programare, algoritmi - UBB este varianta potrivita.

Aici aveti planurile de invatamant:
https://ac.utcluj.ro/planuri-de-invatamant.html
http://www.cs.ubbcluj.ro/......2019-2020/

Ce am observat eu este ca nu exista facultate mai grea sau mai usoara. Cine muncteste si stie cum sa invete se descurca oriunde, chiar si la materiile la care toti spun ca "se pica pe capete".
Din ce am auzit, la UTCN profesorii sunt mai batrani, iar la UBB mai de varsta medie.

*Atentie: Am pus la ambele universitati un "Daca va intereseaza...". Astfel de lucruri se fac si la cealalta universitate, doar ca intr-un mod mai putin accentuat.

| explică (pentru AC4S4):

Mulțumesc mult!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
1 răspuns: