|

Buna, daca nu dau capacitate mai pot sa o dau alta data?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Examenul de Evaluare Nationala se da o singura data pe an. Daca nu o dai acum ce vei face? Vei astepta un an de zile sa o dai din nou? Nota de la Evaluare e importanta doar pentru admiterea la liceu. Daca intri la liceu din toamna nu mai are nici un sens sa dai Evaluarea Nationala anul viitor cand vei intra deja in clasa a X-a.
Trebuie sa te inscrii undeva din toamna. Daca nu dai Evaluarea vei putea fi repartizat la liceu doar in a doua etapa care are loc in toamna cand se repartizeaza elevii care au trecut corigentele, cei care nu au dat Evaluarea Nationala si cei care nu au intrat la niciunul din liceele din lista lor de optiuni. In a doua etapa se fac repartizari doar la liceele la care au ramas locuri libere din prima etapa, adica la cele mai slabe.
Te sfatuiesc sa mergi la Evaluarea Nationala pentru ca indiferent ce nota vei lua vei avea mai multe sanse sa intri la liceul dorit decat daca nu te duci deloc. La orice liceu ai ajunge tot e mai bine decat sa pierzi un an ca sa dai Evaluarea si sa ajungi la un liceu de top.

1 răspuns: