| Hehehelp a întrebat:

Buna!

Eu am de făcut un text la istorie și zice sa ne alegem o perioada istorică unde sa prezentam de ce am ales acea perioada și ce am văzut, spre exemplu : semnarea unui pact, un război și chestii d-astea.
Eu mi-am ales sa merg in epoca celui mai vechi strămoș al nostru adică Australopitecus care a trăit acum 3, 7 milioane de ani dar problema e ca doamna ne-a pus sa scriem și epoca dar nu știu in ce epoca a trăit.

Cine știe in ce epoca a trăit Australopitecus va rog sa mă ajute, va roooog!

3 răspunsuri:
| Harfagre a răspuns:

Acea epocă nu face parte din istorie, face parte din preistorie. Australopitecii au trăit înainte de Paleolitic, epoca cea mai veche a pietrei.

Epocile în care au trăit australopitecii au fost Pliocenul Târziu și Pleistocenul Timpuriu, dar astea nu sunt perioade istorice, astea sunt epoci geologice, Pliocenul a început cu 5, 33 de milioane de ani în urmă și a durat până cu 2, 58 milioane de ani în urmă. Australopitecii au apărut spre finalul Pliocenului.

Iar Pleistocenul a început în urmă 2, 58 milioane de ani și a durat până în urmă cu 11.700 de ani. Australopitecii au trăit doar în perioada de început a Pleistocenului, în Gelasian. Asta însemnând între 2, 58 și 1, 8 milioane de ani în urmă. Însă astea sunt epoci geologice, nu perioade istorice, așa cum am explicat deja.

Trebuie să alegi ceva din ultimii 5.000 de ani, istoria e aceea pentru care există documente scrise. Dar asta mai depinde și de la țară la țară. În Australia, de exemplu, preistoria s-a încheiat abia în 1788, iar în Egiptul antic preistoria s-a încheiat pe la 3.200 î.e.n.

| brasovforromania a răspuns:

Australopitecul a trăit în preistorie - istoria a început de la Revoluția Neolitică, de acum 10.000 de ani, că urmare a sedentarizării, a dezvoltării agriculturii și a domesticirii animalelor.

| KsfNksf a răspuns:

Australopitecul a trăit în preistorie - istoria a început de la Revoluția Neolitică, de acum 10.000 de ani, că urmare a sedentarizării, a dezvoltării agriculturii și a domesticirii animalelor.