|

Bună seara, la sfarsitul anului as vrea sa ma transfer la un alt liceu.

Cum aș putea convinge directorul liceului la care sunt acum să mă lase să plec, că in vara nu m-a lăsat să plec, din cauza faptului că am avut media generală prea mare, iar ei i-au lăsat pe cei cu mediile mici să plece, ca na, cum sa-și lase elevii cu note mari sa plece...

Mulțumesc!

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu trebuie sa-l convingi pe directorul liceului actual, acesta nu aproba sau respinge transferul ci da doar un aviz consultativ iar CA al liceului de transfer nu este obligat sa tina seama de acest aviz. Daca liceul unde vrei sa te transferi il aproba atunci esti transferat.

| explică (pentru Ioandelasal):

La liceul la care voiam mi s-a aprobat, dar de la liceul unde sunt acum trebuia sa-mi puna o ștampilă pe cererea de transfer si nu au vrut sa-mi pună si ai scris mare peste cerere,, NU SE APROBĂ"

| a răspuns (pentru Tnt3):

N-are nici o importanta ce au scris, de fapt este vina lor ca nu respecta regulamentul, trebuiau doar sa scrie aviz negativ.
Conform Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor şcolare din învăţământul preuniversitar, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 5079/2016, citez:
"ART. 149.Transferul copiilor şi elevilor se face cu aprobarea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ la care se solicită transferul şi cu avizul consultativ al consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ de la care se transferă."

| a răspuns:

Ori incerci cu vorba buna cu directorul, ori cu politia pentru ca practic nu are voie sa te retina in liceu pe motive neintemeiate.