| laurentiu8007 a întrebat:

Buna TPU, am o intrebare, sunt clasa a 9-a profesionala si vreau sa ma mut pe liceu.Stiu ca se da un examen de diferenta, dar nu stiu din ce se da, ma puteti ajuta va rog frumos? Dau funda.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Dupa clasa a IX-a de profesionala te poti transfera doar in clasa a IX-a de liceu, asa ca nu este nevoie sa sustii nici un examen de diferenta dar trebuie sa ai media de admitere la liceul si profilul unde vrei sa te transferi.
Conform Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul MEC nr. 5447/2020, citez:
"ART. 141.(1)Elevii din învăţământul liceal, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal se pot transfera, păstrând forma de învăţământ, cu respectarea următoarelor condiţii:
f)elevii care au finalizat clasa a IX-a a învăţământului profesional cu durata de 3 ani se pot transfera doar în clasa a IX-a a învăţământului liceal, cu respectarea mediei de admitere la profilul şi specializarea la care solicită transferul. Elevii din clasele a X-a şi a XI-a din învăţământul profesional cu durata de 3 ani se pot transfera în clasa a X-a din învăţământul liceal, cu respectarea condiţiei de medie a clasei la care solicită transferul şi după promovarea examenelor de diferenţă;"

2 răspunsuri:
| AnywayTheWindBlows a răspuns:

Ai trei optiuni:
- te transferi la sfarsit de an insa repeti clasa a 9-a
- astepti sa absolvi cei trei ani de profesionala si te transferi la liceu in clasa a 11-a( faci alto 2 ani)
- astepti sa absolvi cei trei ani de profesionala si dai la seral alti 3 ani...

Eu unul iti recomand sa te transferi direct. Insa vezi ca s-ar putea sa fii mintit la profesionala ca nu se poate, insa sa nu-i crezi! Tu du-te la secretariatul liceului unde doresti sa te transferi si intreaba acolo, secretara ar trebui sa te lamureasca in legatura cu demersurile necesare pentru transfer. Succes!