anonim_4396
| Anonim întreabă:

Credeti ca avem cum sa eradicam definitiv rasismul? Cum oare?

5 răspunsuri:
ValiMocanu
| ValiMocanu a răspuns:

Putin probabil. Intotdeauna vor ramane minti tulburi, care vor incerca sa se situeze deasupra altor rase, care vor incerca sa arunce vinovatii in stanga si-n dreapta, preferabil pe seama anumitor rase. Este cea mai comoda metoda de a masca nereusitele proprii, de a canaliza ura si veninul care poate sa-i inabuseasca.

RaduCiocan
| RaduCiocan a răspuns:

Se poate. Dar necesita programe specializate de implementare, multa "munca de lamurire" cu populatia si integrare a minoritatilor. Exemplul cel mai bun este in US. Daca in anii 60 exista segregare rasiala, ura si violenta impotriva populatiei afro-americane, acum la mai putin de 50 de ani americanii au presedinte de culoare. Deci se poatewinking

| Krina a răspuns:

Foarte buna intrebare. Felicitari!
Nu cred.In primul rand conteaza educatia fiecarui om.Si cum orice padure are si uscaturi, intotdeauna vor exista si scursuri ale societatii, care, la baza insuccesului lor, vor gasi intotdeauna alti vinovati in locul propriei persoane.
De asemenea o cultura cat mai vasta ar putea imbunatati acest aspect.
Eradicarea rasismului reprezinta un aspect utopic.Ar trebui ca toti oamenii sa fie buni, sa traiasca intr-o societate fara prejudecati, sa elimine tendintele de diferentiere.Noi nu ne nastem rasisti, ci tentinta aceasta ni se contureaza in timp.Toti avem o doza de rasism in noi, chiar daca nu ne dam seama sau nu vrem sa realizam asta. Obisnuim sa generalizam : caracterul si cutumele unui om sunt date si de persoanele care il inconjoara; obisnuim sa judecam pe unii dupa prietenii pe care ii au; daca avem de-a face cu un infractor, ne ferim de toate rudele lui; dar ce ziceti despre tigani? Sunt o rasa demna de dispret, nu prin aspectul fizic, ci prin infractionalitatea dezvoltata in randurile lor de-a lungul timpului.
Atata timp cat omul este influentabil si generalizeaza, nu cred ca se poate vorbi de o eradicare a rasismului.

anonim_4396
| Anonim explică:

Putem sa eradicam timpenia? Atunci va disparea si rasismul.

anonim_4396
| Anonim explică:

Lasam sa existe numai o rasa. atunci nu vor mai exista diferente.