| R4uLzZz a întrebat:

Cum este la profilul mate-info?

Răspuns Câştigător
| RyugaHideki a răspuns:

TIC-ul nu este informatica. Faceti diferenta.
La TIC inveti despre calculatoare, chestii de pe net, lucrezi in mare cu Microsoft Office la informatica scrii coduri, programe, mult mai complicat.
Matematica este M1, mult mai grea decat la M2 (am fost 2 ani la mate info, in a 10-a si a 11-a) Matematica devine din ce in ce mai grea si este greu de invatat, chiar daca te pricepi.
Fizica, fie ca esti la mate info fie ca esti la stiintele naturii, tot 2-3 ore ai (in functie de anul in care esti). Matematica faci 4 ore pe saptamana, informatica intre 5 si 9 ore (la fel, depinde de anul in care esti)
Daca stii matematica si esti atent zilnic la informatica si retii fiecare cod in parte, ce face el, dar sa il stii logic, informatica devine o joaca. Folosesti C++ si Pascal la inceput, in clasa a 9-a, dupa doar C++. La bac va fi si din C++ si din Pascal (primul subiect de la info - bac este usor). In clasa a 12-a folositi Oracle. Dar toate astea la timpul lor.
Matematica - > trebuie sa faci pregatire inca din primele zile ale scolii, nu astepta pana la primul 2 in catalog (crede-ma, indiferent cat de bun esti, la mate-info nu conteaza. Cineva care a luat 10 la testul acela de intrare in liceu, a luat 4 la primul test la mate-info)
La informatica trebuie sa o intelegi si sa faci exercitii foarte des, sa fii creativ. Este TOTAL diferit de TIC.
Pentru informatica ai nevoie sa stii codurile C++, care le vei scrie in MinGW. http://cnlr.ro/? pagina=349 trage OJI Kit 2012 ca sa vezi cum e.
E distractiv la mate-info. Eu unul am plecat la stiintele naturii pentru ca in clasa a 9-a nu am fost la mate-info si din moment ce nu am stiut codurile initiale, nu m-am descurcat mai departe decat greu (rar luam peste 8)
O zi buna. Informaticienii castiga bine bani doar ca sa stii. Daca esti expert, castigi stand acasa.

4 răspunsuri:
| unknownn a răspuns:

Foarte simplu.

| Pufulinna a răspuns:

Eu nu sunt la mate-info, sunt la filologie, insa am o multime de fosti colegi acolo si e foarte nasol! Au foarte mult de invatat la mate, fizica, TIC-tehnologia informatiei, nu ti-as recomanda profilul daca nu esti prea bun la materiile reale.

| TuguiMihai1 a răspuns:

Foarte fain...

| 69dacăvrei a răspuns:

Greu.

Întrebări similare