|

Dacă sunt atras de stiinte sociale si o sa termin o facultate cu acest profil/acest domeniu cam ca ce pot sa ma angajez dupa absolvire?
E vreo problema daca eu acum la liceu sunt la un profil tehnologic, dar in continuare (adica la facultate) vreau sa ma axez pe ce imi place?
Imi mai place si filozofia dar din ce am inteles nu prea poti sa te angajezi decat ca profesor universitar.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Salut!

In general, nu cred ca ar trebui sa nu ai nici o problema daca esti la un liceu tehnologic, pentru ca tot o sa dai bacul. Ideea este ca oricum la o astfel de facultate se intra in general pe baza unui examen de admitere, insa este cel mai bine sa te informezi inainte.

Inainte de a incepe sa listez job-uri la care ai putea sa aplici dupa terminarea cursurilor la o astfel de facultate, trebuie sa intelegi si ce aptitudini iti formezi, respectiv analizarea fenomenelor sociale, comportamentul social activ si responsabil, antrenarea gandirii prospective etc.

Ca job-uri, ai optiunea de a activa intr-un departament de resurse umane la o firma, operator de studii de piata, mass media etc.

Cat despre partea de filosofie pe care ai mentionat-o, optiunile se restrang, respectiv ai varianta de a lucra fie in invatamant in multe alte ramuri decat cele de profesorat (inspector scolar, expert scolar, consilier scolar), sau poti lucra tot in domeniul filosofiei (ca filosof, asistent in cercetarea filosofiei) sau in mass media, insa in cele doua din urma pe care le-am mentionat sansele sunt mai slabe, iar sistemul de invatamant cred ca ar fi cel mai bun drum pe care il poti lua, pentru ca a fi profesor universitar nu e la mana oricui, chiar daca materia in sine pe care o poti aborda nu este asa de bine vazuta in ochii publicului general.

Mult succes!

1 răspuns:
| a răspuns:

Nu prea, asta nu înseamnă că nu.