| SingleForOne a întrebat:

De ce s-ar vrea mai multă educație sexuală în școli decât educația de sănătate sau educația financiară? Nu mai spun de civică, culturală, comportamentul și gândirea decentă.

Răspuns Câştigător
| Nilsson a răspuns:

Pentru că se dorește crearea unei generații desfrânate și dispusă să accepte mai ușor doctrina LGBT.
Orice aparat de propagandă eficient începe încă de pe băncile școlii.

Când li se spune unor copii că e normal să fii homo sau trans dacă te simți așa, sau unor fetițe li se predă cum să pună un prezervativ, li se inoculează în cap că e nu e nicio problemă să își schimbe sexualitatea ori să aibă zeci de parteneri necunoscuți până la vârsta majoratului.

Dacă se dorea cu adevărat protejarea copiilor, s-ar fi predat mai bine biologia și igiena sexuală, ori să facă cursuri de psihologie relațională ca să evite să fie abuzați, dar e clar că sub paravanul intențiilor bune se ascund niște interese meschine.

Interesant e că în același timp se luptă pe toate fronturile să scoată religia din școli.

Dacă erau așa bine intenționați, ar fi rezolvat alte probleme mult mai grave, îi preocupă bolile cu transmitere sexuală dar nu îi preocupă deloc bolile cauzate de lipsa apei potabile în unele școli sau că au toaleta în curte.

Nu mai zic de problema bullying-ului în școli care face face incomparabil mai multe victime decât așa zisa discrimare pe bază de orientare sexuală care nici nu prea există la copii din moment ce sexualitatea se dezvoltă mai târziu.

| chuckmanson a răspuns (pentru Nilsson):

„Pentru că se dorește crearea unei generații desfrânate și dispusă să accepte mai ușor doctrina LGBT."
laughinglaughinglaughinglaughinglaughinglaughinglaughinglaughinglaughinglaughinglaughinglaughing
M-ai făcut să rad nu glumă!
Ești exemplul clasic de fanatic religios paranoic!
Despre ce doctrină lgbt vorbești? Ideea că oamenii ar trebui să fie lăsați să iubească pe cine vor atata timp cat există consimțămant? Ca nu este nimic greșit cu faptul că poți fi atras/ă de persoane de același sex sau să ai o identitate de gen diferită față de sexul tău biologic și că nimeni nu ar trebui hărțuit sau discriminat din acest motiv? Că un grup semnificativ de oameni ar trebui să aibă aceleași drepturi ca restul populației și să nu mai fie tratați ca cetățeni de clasă secundară? Ca voi fanaticii va trebui să înfruntați realitatea că Romania este o țară seculară și prin urmare nici statul nici voi nu aveți niciun drept să vă băgați religia pe gatul oamenilor? Că voi homofobii va trebui să acceptați realitatea că voi sunteți cei care aveți o problemă, nu persoanele pe care le urâți? Ai o problemă cu una din ideile astea în particular sau cu toate?
Da este perfect normal să fii homosexual sau transgender, singurele persoane care au o problemă sunt homofobii ca tine.
„Dacă se dorea cu adevărat protejarea copiilor, s-ar fi predat mai bine biologia și igiena sexuală, ori să facă cursuri de psihologie relațională ca să evite să fie abuzați"
Exact asta este educația sexuală, adică să înveți copiii să își înțeleagă propriul corp, să se protejeze de boli transmisibile sexual, să înțeleagă metodele de contracepție, să spună „nu„ dacă e nevoie și să respecte pe cei care spun acest cuvânt, că nu trebuie să se simtă prost dacă sunt lgbt etc.
„Interesant e că în același timp se luptă pe toate fronturile să scoată religia din școli."
Din păcate religia încă este în școli și nu se luptă destul pentru înlăturarea ei. Religia, în felul în care este predată acum, nu are ce căuta în școli. Știi de ce? Pentru că nu este un studiu obiectiv al lumii cum ar trebui să fie într-o instituție de învățământ, ci doar o formă de îndoctrinare religioasă deși țara noastră este în teorie seculară. Biserica și fanaticii religioși ca tine nu vor să educe copiii prin orele de religie, ci vor să îi îndoctrineze.
Ceea ce ai spus în rest este doar un exemplu de whataboutism, care pentru mine este semn instant că persoanei respective nu îi pasă nici de problema pusă de mine, nici celor menționate de el, ci doar vrea să își pună oponenții într-o lumină proastă.
Când ai făcut tu ceva despre bullying sau ajutorarea copiilor din comunități sărace? Pentru că sunt destul de sigur că am făcut mai multe decât o să faci tu vreodată.

18 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Ce inseamna "gândirea decentă"? Eu am studiat etica la facultate si nu stiu ce inseamna "gândirea decentă".

Ce nu intelegeti voi este ca educatia sexuala ofera informatie stiintifica, pe care adolescentii n-o cauta pe Porntube si torenti. Ii invata despre boli cu transmisie sexuala, contraceptie, cand au dreptul sa spuna "nu", sa nu se lase abuzati, ca nu trebuie sa se sinucida daca sunt homo sau lesbiene, etc., lucruri care nu se pot invata din filmele p. Din lipsa educatiei sexuale Romania este fruntasa la mame adolescente si la avorturi.

Educatia sexuala nu face pe nimeni homo/lesbiana, ci asa s-au nascut ei.

| SingleForOne explică (pentru doctorandus):

Ce vrei să spui prin faptul că ai studiat etică la facultate, dar tot nu înțelegi? Ce nu înțelegi, mai exact?

După cum am spus anterior, nu are importanță, pentru că oferirea unui mai mare accent la lecțiile de reproductivitate și cele de variate boli, ar rezolva o mulțime de neînțelegeri. Până la urmă, multor elevi le este greu să învețe română, istorie, matematică, și altele, la fel nu vor învăța nici despre educația sexuală (boli, comportament, gândire, prevenții, consecințe, etc) ci din start vor gândi din perspectiva filmelor și cărților erotice, plus advertising prin reclame, vânzări, cluburi, cazinouri, etc, iar rezultatul final este că vei avea multe generații care vor gândi astfel. În alte cuvinte, să fie un oraș care știe mult (sau nu, sau pe jumătate, sau la mișto) despre educația sexuală decât să știe despre materiile de bază, atunci este chiar jenant.

| doctorandus a răspuns (pentru SingleForOne):

Pe Google "gândirea decentă" apare doar de doua ori, insuficient sa ma lamuresc ce inseamna aceasta expresie.

| SingleForOne explică (pentru doctorandus):

Dar ai făcut facultate, lasă google.

| doctorandus a răspuns (pentru SingleForOne):

Si? Nu am mai auzit niciodata expresia "gândirea decentă".

Iar in engleza "decently thinking people" inseamna oamenii cinstiti (care nu sunt infractori).

| doctorandus a răspuns (pentru SingleForOne):

Iar facultatea de filosofie este cea mai nepotrivita sa inveti sa gandesti decent, deoarece, cum spunea Heidegger, filosofia se poate face doar cu ciocanul. Traditia filosofica este sa nu gandesti niciodata conform bunului simt. Nu are cum exista filosof smerit.

Liiceanu are o carte despre nebunia de a gandi cu mintea ta. Ei bine, asta exclude smerenia.

| SingleForOne explică (pentru doctorandus):

Este imposibil să faci o facultate de filosofie, și să nu știi ce înseamnă gândirea decentă. Fie nu explici cum trebuie, fie minți, fie ai învățat ca în peșteră, și nimic nu s-a prins de tine. Numai vizionând câteva videoclipuri pe YouTube, și căutând câteva clickuri pe google, eu pot avea câteva idei de bază. Dar, despre dumneata, persoană "realizată cu facultate", teoretic fiind net deasupra mea, să spui că nu știi ce înseamnă "gândirea decentă", eu rămân fără cuvinte.

| doctorandus a răspuns (pentru SingleForOne):

Filosofia analitica te invata ca anumite sintagme sunt lipsite de sens. Deci, daca nu poti defini ce inseamna sintagma respectiva, inseamna ca este o combinatie de cuvinte care nu semnifica nimic.

De exemplu, "Cati ingeri incap pe un varf de ac?" este o intrebare lipsita de sens si care nu admite un raspuns cu sens.

| doctorandus a răspuns (pentru SingleForOne):

De ce ar fi indecent, adica ne-etic, ce gandeste un om? Prin definitie gandurile sunt private, nu pot fi citite de altii, deci ce gandeste un om in sinea sa nu are nicio legatura cu a fi moral sau imoral. Deci gandurile nu pot fi (i)morale pentru ca nu sunt treaba altor oameni si nu constituie actiuni externe (asupra altora sau asupra siesi).

Un gand este parte a unei dezbateri cu sine inainte de a ajunge la o concluzie si a lua o hotarare. Deci un gand, odata avut, poti decide respingerea lui, fie ca valoare de adevar, fie drept actiune de executat.

Abia gandurile exprimate verbal sau in scris pot constitui fraze morale sau imorale.

De exemplu gandul "Petre a violat-o pe Petronela" este moral sau imoral? Adica daca judecatorul care-l judeca pe Petre gandeste asta, inseamna ca judecatorul gandeste imoral? Si daca procurorul descrie cum Petre a violat-o pe Petronela, este si procurorul imoral?

| doctorandus a răspuns:

Saracu' Nilsson, el crede ca homosexualii si lesbienele au nevoie de o ideologie politica pentru a deveni homosexuali sau lesbiene. Numai de teoria conspiratiei se tine el. Dupa el dorinta de a face sex le-o induc profesorii, nu propriul trup.

| mastadont a răspuns:

Nu zice nimeni să se facă mai multă educație sexuală, important e să se facă. Momentan singura educație sexuală se face la biologie, și acolo e doar o lecție sau două despre aparatul reproducător și gata. Momentan chestiile de etică și moralitate sunt studiate puțin în cadrul psihologiei și al filosofiei deci nu e ca și cum nu ar fi. Și bineînțeles, avem educația civică.

| SingleForOne explică (pentru mastadont):

Nu e important "să se facă" ci SĂ SE VREA. Așa, avem dirigenție, română, cultură civică, filosofie, etc, dar degeaba dacă elevii chiulesc de la ore/fac absențe toată ziua, și pac, fac prezența pe linie la orele de educație sexuală (iar la dirigenție se înțeleg cu profesorul să nu mai facă acea oră, că fiecare are treabă altundeva). Vorba veche, "materiile sunt învechite, profesorii sunt învechiți și/sau abuzivi, nimeni nu ne înțelege, noi singuri cu durerile noastre"; dar educația sexuală e mai "utilă", interesantă, etc. Ar putea face mai multe ore la anumite lecții din biologie, psihologie, filosofie, etc. Dacă "s-ar vrea" construirea unui caracter și comportament frumos, să se promoveze acestea mai mult, n-ar fi nevoie de educație sexuală, pentru că majoritatea s-ar fi învățat la biologie (de exemplu), sau cu ajutorul internetului și prin prezența la dirigenție. Soluții se găsesc dacă se vrea.

| goguPatent a răspuns:

Momentan nu se face niciuna. dar daca s-ar incepe cu una e clar ca aia sexuala ar trebui sa fie prima. Mai ales intr-un stat profund religios precum Romania unde parintilor le e rusine sa vorbeasca de sex

| Februar30 a răspuns:

E buna educatia sexuala, facuta in mod corect, in scoli. Sunt sanse mari sa distrugi viitorul unui om, daca il nasti la 16 ani. Si cu un BTS se poate ajunge la probleme mari.
Educatia sanitara, financiara, civica sunt importante. Dar cred ca in lipsa lor, omul nu se autodistruge la fel de repede, ca in lipsa educatiei sexuale happy

| random1620 a răspuns:

"De ce s-ar vrea mai multă educație sexuală în școli decât educația de sănătate sau educația financiară?"

In primul rand, educatia sexuala ajuta adoloscentii in privinta vietii lor sexuale. Aceasta ar acoperii informatiile despre metodele de contraceptie, despre BTS, despre realtiile cu celelalte persoane etc.

In al doilea rand, nu zice nimeni ca educatia sexuala este mai importanta decat celelate. Dar nimeni nu a propus ca aceste materii sa fie bagate in scoli.

*ideea e ca Romania se afla printre primele locuri in topul tarilor cu adolescente insarcinate si de asta este nevoie de educatia sexuala. In comparatie cu celelalte tarii aceste lucrui se discuta acasa, dar aici acele discutii lipsesc din cine stie ce motiv.

Si legat de celelalte materii, spun ca nici in alte tarii nu se gasesc astfel de scoli. Evident ca acestea sunt mult mai importante decat ecuatiile matematice dar din nefericire scoala nu le ofera.

| SingleForOne explică (pentru random1620):

"Educația comportamentală" pare mai interesantă față de cea sexuală. Nu se bazează doar pe sex, gen, și prostii, dar întreaga dezvoltare a unei persoane. Se mai numește "dirigenție", acea oră pe care 90% din toți elevii și profesorii o ignoră (zic și eu un număr la plesneală, dar este cert că sunt mulți elevi și profesori care abia dacă le pasă de așa ceva).

| random1620 a răspuns (pentru SingleForOne):

Poate ca este mai interesanta dar cred ca e clar pentru toata lumea ca este nevoie de cele 2 si chiar mai multe pentru a ajuta sistemul educational romanesc

*si mentionez ca am scris in primul meu raspuns pe ce se bazeaza educatia sexuala