| RaulȘerban a întrebat:

Hello, hello! Cum reușesc unii să rețină materia în timpul cursurilor? Mie îmi e greu și să rămân atent. Mi-ar plăcea mult să rețin măcat o parte din materie de la cursuri, dacă tot merg. Voi cum v-ați mărit capacitatea de memorare și concentrare? Mă ajutați și pe mine cu niște sfaturi?
Unde vă place să învățați? Cum vă organizați? Aștept cât mai multe păreri.

10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cu odihna foarte multa, creste puterea de concetrare si memorare, in special cand te culci devreme, de la ora 9 maxim 10 seara, cand creierul se poate odihni si primeste serotonina si melatonina din plin.

| RaulȘerban explică (pentru Violleta2022):

Nu cred într-o oră anume, dar da, ce e drept, nu pot să spun că mă mândresc cu un program de somn prea bine pus la punct, mai ales în sesiune?

| doctorandus a răspuns:

Dacă nu te interesează ce vorbește profesorul, e greu să rămâi atent.

| RaulȘerban explică (pentru doctorandus):

Sunt materii de care chiat sunt atras, cum e anatomia, fizio sau bacterio, dar totuși obosesc repede și îmi pierd concentrarea. Mi se pare greu să fiu atent mai mult 30 min. Îmi merge mintea în altă parte pentru o vreme, apoi pierd ideea și ora nu mai are sens? Sunt și cursuri mai scurte la care pot să fiu atent cap-coadă, dar nu rețin. Cel mai bun prieten al meu reține mai bine de jumătate din curs. Sunt uimit. Cum reușește? Citește cursurile înainte, oare? Nu știu laughing poate sunt eu mai prost.

| doctorandus a răspuns (pentru RaulȘerban):

Hmm... eu am invatat mult dupa ce au spus profesorii la curs. Imi aminteam ce au zis ei la curs. Bine, nu 100% identic si bineinteles nu tot, dar in mare imi aminteam ce-au spus, cel putin ideile principale.

| RaulȘerban explică (pentru doctorandus):

Cum? Cum ai făccut astalaughing) eu plecnde la curs fix cu atâta informație cu câtă am intrat. Îți luai notițe? Îi urmăreai din carte? Nici cu titlul nu rămân?

| RaulȘerban explică (pentru RaulȘerban):

Făcut, plec de la
Scuze pentru greșeli? eram pe fugă

| doctorandus a răspuns (pentru RaulȘerban):

Da, luam si notite. Pe urma inainte de examen reciteam toate notitele si subliniam ce e important. In ziua examenului reciteam ce e subliniat.

| doctorandus a răspuns:

Madrid e mai la Vest decat Londra, dar are fus orar central-european. Asta e o conventie. A doua conventie este ora de vara. Deci afirmatia cu culcarea depinde de doua conventii subiective.

Dap, Madrid 22 iunie 2022, ora 22:00, Soarele a apus de 12 minute. Amurgul astronomic s-a incheiat la 23:53, adica la peste o ora si trei sferturi de cand iti zicea ea sa te culci. Miezul noptii astronomic a fost la 2:16, pe 23 iunie 2022.

Deci afirmatia "culcarea obligatorie la ora 10 seara fiindca numai cand dormim intre 10 si 2 noaptea, se produc cei doi hormoni vitali creierului: serotonina si melatonina" n-are nimic obiectiv in ea, dar absolut nimic. Nu e doar o afirmatie bizara, ci e afirmatia unei persoane care nu reflecteaza la ce afirma. Sau, cum se mai spune, vorbeste gura fara ea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prin exercițiu capacitatea memoriei se va mari și informația se va acumula mai bine cu timpul. Mai este vorba și de vârstă, depinde la ce vârstă se va maturiza creierul pentru ca și acest aspect conteaza pana la urma. În bucătărie mi-ar fi plăcut sa învăț pentru ca era un teren neutru și sincer reținem mai bine, dar erau rare acele momente în rest in camera personala sau pe unde apucam