| Gabriela1708965 a întrebat:

Hello TPU, am nevoie de ajutor cu ceva.Mi-ar placea mult sa dau la medicina insa la fel de mult mi-ar placea sa dau la pompieri, politie si educatoare, ce pot face sa aleg?

Răspuns Câştigător
| LanaDelRayFan a răspuns:

Hei, si eu am avut multe ganduri pana sa dau la medicina. voiam sa devin ba avocat, ba profesor de bio, dar am ramas la medicina. daca esti nehotarata, ia un pix si o foaie, gandeste-te foarte bine si scrie toate avantajele si dezavantajele. nu te poate ajuta nimeni in afara de tine, tu trebuie sa stii ce vrei. e bine sa ai un plan B sau C, dar planul A e cel pe care il alegi instinctiv, asculta-ti insinctul. multa bafta!

2 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Va trebuii sa te hotarasti la o singura profesie, ca nu se pot face toate deodata, si alegerea o faci in functie de cat de mult iti place anumite materii.
De exemplu, la medicina se invatat foarte multa chimie si biologie. Esti buna la chimie? esi dipusa sa inveti 6 ani la facultate si inca 4 la stagiatura, ca sa iesi medic?

La pompieri nu ai nevoei de prea multa carte sau toceala, acolo este mai mult munca fizica.

Ca educatoare, este chiar mai lejer, faci un liceu, iei BAC-ul si apoi mergi la un curs de educatoari.

| StefanChriss a răspuns:

In principiu, daca iti place sa inveti si esti comoda cu ideea ca tot restul vietii va trebui sa tot inveti lucruri noi si sa repeti ce ai invatat deja si ca vei ajunge pe banii tai abia pe la 25-26 de ani, atunci poti da la medicina. Daca raspunsul este nu si ca vrei sa te angajezi mai repede si sa iesi pe un salariu decent spre mediu ai esti o fire sportiva, atunci MAI este o alegere buna.
Daca ai rabdare cu copiii si iti plac, este si educatoarea o alegere.