anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Precum fizica încă se descoperă și încă sunt multe chestii neștiute; în biologie se mai pot descoperi chestii? (în afară de vindecarea unor boli)

4 răspunsuri:
| Bizon95 a răspuns:

Sigur, s-au descoperit nenumarate specii necunoscute, din greseala (au esuat pe mal) sau mai ales pe langa vulcanii semi-activi submarini (care la adancime mare produc caldura si chestii ca sulf)

| TristanTzara a răspuns:

Nu știm încă cum s-a produs biogeneza. În urmă cu 3-4 ani s-a descoperit că în condițile similare cu cele de pe Pâmântul în urmă cu milioane de ani în urmă, ARN-ul se formează singur, și cercetătorii cor să afle cum s-a trecut de la ARN la ADN la viață monocelulară la viață multicelulară.

De asemenea geneologia multor specii nu este cunoscută în amănunt. Există și în Biologie destule lucruri pe care nu le cunoaștem.

| Rd79 a răspuns (pentru TristanTzara):

Nu o sa se descopere niciodata cum s-a produs biogeneza. E imposibil sa ai viata din 'ne viata'. Cand zici ca s-a descoperit ca ARNul se formeaza singur, la ce te referi exact? Ca se inlantuiesc niste atomi singuri si arata ca ceva similar dar nu prea cu codul ARN al unui virus?

E ca si cum ai zice ca s-au casit pe pamant niste linii trase de creanga unui copac batuta de vant pe pamant, deci asa a aparut balada Miorita.

Chiar daca prin absurd s-ar trece intr-un fel de la molecule la ARN care codeaza ceva folositor la ADN, e imposibil sa treci de la ADN la viata, pentru ca ADNul nu face nimic el de unul singur. Poti lua miliarde de celule vi, pe care le tai pe din doua ca sa versi continutul lor intr-un pahar, si nu o sa mai iasa o celula noua vie de acolo.

| Rd79 a răspuns:

Normal ca da...
Sunt multe specii noi de animale, plante, bacterii, etc. inca ne descoperite. Multe mecanisme sunt necunoscute. Abia de curand s-a aflat care e treaba cu fotosinteza. Se lucreaza din greu la vaccinuri noi, la proteze, la tinerete vesnica, organe printate 3D, etc.