|

Salut!
Sunt clasa a 11-a, pe profilul mate-info si m-am decis ca anul urmator sa dau bacul la biologie (biologia vegetala si animala care se studiaza in clasele a 9-a si a 10-a). Imi poate spune cineva care sunt cartile/manualele din care trebuie sa invat si de unde pot sa le achizitionez? O carte bine structurata cu variante? (preferabil rezolvate si cu teorie), site-uri de unde pot sa invat, lectii online? Doresc ca pana la inceperea urmatorului am sa am materia parcursa cel putin o data astfel incat sa nu am un program prea aglomerat. Sunt destul de nedumerit, nu imi mai gasesc caietele din anii trecuti si nu imi mai amintesc foarte bine materia pe care am invatat-o. Stiu ca mai am suficient timp si ca nu trebuie sa ma stresez, dar imi place sa ma pregatesc din timp. Imi place mai mult materia claselor a 9-a si a 10-a spre deosebire de anatomia pe care o invat anul acesta si anul urmator. Am inteles ca este mai multa materie, dar este mai usor de invatat. (Tin sa mentionez ca probabil ma voi apuca si de meditatii, dar vreau sa fiu putin pregatit inainte.) Imi puteti da si ceva sfaturi despre anul urmator? Multumesc anticipat.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Un memorator îți e suficient cu o carte cu variante.

| a răspuns:

Pacat. Eu in locul tau m-as apuca in tot acest timp îndelungat sa ma pregatesc bine la bacul la informatica, daca tot esti la mate-info. Invata-ti bine la info si poti lua cu usurinta peste 9. Bacul la info este destul de usor, de nivel mediu pe tara, comparativ cu examenele de admitere la facultatea de info. Dar daca inveti, te va ajuta pentru intrarea la o facultate buna.

Asa, cu biologia vegetala nu faci nimic pe urma. Nu te ajuta la nimic pe viitor invatatul la biologie vegetala. Iti pierzi timpul degeaba. Invata-ti la info si ia-ti acolo medidatii, daca chiar vrei, fiindca la biologie e de prisos sa iei meditatii. Nu e nevoie. Mai cheltui si banii degeaba.

Atata iti zic. Fa pasul asta strategic acum! Invata sa iti dezvolti o perspectiva mai de viitor, sa-ti faci un plan mai indepartat pe 3-5 ani. Nu te bloca cu gandul doar la ce-o sa faci la bac. Ca nu te va ajuta la nimic, tocmai, te va incurca. Ia-ti timp si gandeste-te la ce-o sa faci pe viitor, dupa liceu. Si la ce trebuie sa te pregatesti pentru ca sa iti poti indeplini obiectivele pe termen lung. Cu biologia vegetala nu ajungi prea departe, decat sa iei o nota bunicica la bac. Cam atat. Invatatul la info te poate duce cu cativa pasi mai departe de atat.

| a răspuns (pentru SearchingHard):

Din clasa a 9-a si pana acum m-am pregatit la informatica (am si facut lectii in particular deoarece la scoala nu facem nimic in mare parte si nu suntem pregatiti in acest sens) si mi-am dat seama ca aceasta materie pur si simplu nu este pentru mine, imi este absolut imposibil sa invat. Indiferent de cate exercitii fac, mereu gresesc si cu siguranta nu ma vad luand o nota decenta la bac sau lucrand in acest domeniu sau unul asemanator.

In schimb la biologie lucrurile stau altfel, daca invat si stiu totul perfect, absolut fiecare detaliu nu prea am ce sa gresesc. La informatica indiferent de cate exercitii fac mereu apare o problema pe care nu o inteleg.

In orice caz ma voi gandi la ceea ce mi-ai spus si voi lua o decizie. Multumesc pentru sfaturi.

| a răspuns (pentru idkimscrewed):

Cum iti e tie mai bine. Multa bafta!