| 1234568807 a întrebat:

Salut TPU, regretati ca v-ati nascut in Romania? Adica inteleg ca e o tara corupta si plina de hoti la conducere, ca toata lumea se plange de chestia asta, dar ganditi-va cum era ca oamenii care se plang de Romania sa se fii nascut prin Siria, Irak, Afganistan, Coreea de nord? Voi daca v-ati fi nascut in alta tara care a-ti vrea sa fii fost aia? PS: Scuze de categorie, dar nu stiam ce sa pun

7 răspunsuri:
| Ofiintă a răspuns:

Mă aflu într-un acord cu afirmațiile tale, de la țară coruptă care nu îti oferă decât frustrări, până la să fim recunoscători că ne-am născut aici și nu în altă parte.
Dacă este să iti raspund la întrebare, mi-ar fi placut să ma nasc într-o tara mai dezvoltată din punct de vedere economic sau poate chiar în țara de unde apartin ca etnie.
Este mai complicat să traiesti ca minoritate, pe de o parte iti menții limba, originea, pe de altă parte, te mulezi după majoritate si te dezvolți astfel.

| 1234568807 explică (pentru Ofiintă):

Ce etnie ai?

| JOHNtheADVISOR a răspuns (pentru Ofiintă):

Oricare țară din lume poate să devină înfloritoare, prosperă sau cu economia la pământ.Nu locul unde ne-am născut este problema ci doar noi oamenii.Fiindcă doar de noi depind toate astea.Eu compar fiecare țară cu o "familie".Ori dacă membrii familiei nu se iubesc, nu există respect, ajutor și înțelegere și fiecare membru face ce îl taie capul familia se destramă.La fel și în cazul unor țări. Cetățenii ridică țara pe orice plan și tot ei o coboară și o distrug.Nu există pădure fără uscături. Tot așa și cu oamenii, unii fac bine alții aleg să îți facă rău. Apoi referitor la Siria, Irak, Afganistan să explic de ce în aceste țări sunt probleme.Cum am spus eu compar fiecare țară cu o "familie", ori unele țări au anumite interese și dacă dispun de resurse și forța necesară atacă și subjugă alte țări.Este ca atunci când într-o familie soțul se însoară cu ea doar din interes sau când soțul strică căsnicia altei familii fiindcă nu se poate stăpânii și se dă la nevasta altuia.De aceea eu personal nu sunt de acord cu războaiele pe care americanii le duc cu țările arabe și că ne implică și pe noi doar pentru a-și atinge ei scopul.România se amestecă în problemele altei "familii". Nouă ne-ar convenii să ne bombardeze arabii când au avut loc și la noi protestele și au fost și încă sunt neînțelegeri între politicieni? Ne-ar place să intervină ei și să facă ordine? Nu cred că ne-ar place.Și atunci noi de ce ne băgăm nasul în "familia" lor? Omul și doar omul este cel mai periculos"virus" prin felul său de a gândi, de a se exprima și prin faptele sale și tot el decide dacă să fie "antidotul" pentru cei din jurul său.

| Spo0ky a răspuns:

Mai bine de atat nu se poate descrie laughing https://youtu.be/prHyRxyqJmo

| Anuket a răspuns:

Nu regret.

| rosessunflowersandlillies a răspuns:

Romania e la mijloc, presupun. Nu e nici o tara grozava, insa nici una groaznica. E acceptabila.

Nu vad de ce as regreta ceva ce s-a intamplat fara voia mea, inainte sa ma fi nascut. E ca si cum te-as intreba : Regreti ca Titanicul s-a scufundat?

Cred ca as fi vrut sa ma nasc in Canada / Australia / Noua Zeelanda / Coreea de Sud.

| Sophieka a răspuns:

Buna

Fiecare tara are uscaturile ei, dar Romania este plina de persoane naive si obediente, si au permis ca, de fata cu ei, sa fie furati de catre altii. Fie de alti romani, fie de cetateni straini.

Romania a fost o tara minunata, si mai are cateva colturi deosebite, si cat mai pure, cu oameni care aleg sa ramana in traditia stra-veche, cu anumite valori personale, familiale si sociale si cat mai aproape de religia Crestin-Ortodoxa.

Alegerea ne apartine. Nu putem sta sa asteptam dupa altii, cand de obicei, noi singuri suntem cei care ne-o facem cu mana noastra. Si aici nu vorbesc despre vot, ci vorbesc despre ceea ce facem cu vietile noastre, cu banii nostri, cum ne comportam in societate si cu mediul natural.

Cand noi intoarcem spatele unui seaman ajutorat, cand dam cu piciorul intr-un catel sau pisic, cand de Sfintele Sarbatori mancam si bem ca niste animale fara constiinta, si cand un seaman de al nostru e in necaz si noi radem sau stam sa ii filmam necazul... Cine e de vina, guvernantii?

Cand noi nu reciclam doar utilizam si aruncam, cand nu voluntariem, cand scuipam si aruncam pe unde ne vrea cheful...Cine e de vina? Pe bune... Viata este o reflectie a noastra.