| Thecurious a întrebat:

Va salut cu respect, am citit, pe un site, ca generatia actuala de adolescenti este occidentalizata. Adica, nu exista diferente dintre tineretul din vest si cel din estul europei, exceptandu-i pe cei din Rusia si din tarile aflate sub dominatia ei, deoarece ei sunt mai conservatori.
Pentru ca eu nu am calatorit prin lume, nici chiar prin Romania, va rog sa imi explicati ce inseamna acest comportament al lor?

5 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Tipic pentru Romania: valori occidentale si comportament oriental.

| Thecurious explică (pentru doctorandus):

Despre gay ce spuneti?
Occidentalii le fac pe plac, nu?

| CookieDog a răspuns:

Îți voi răspunde în mare pentru c-ar fi nevoie, și crede-mă când îți zic, de un eseu de 2 pagini despre tema asta: pe partea socială le place să copieze pe alții, le plac trendurile noi, indiferent dacă e cringe/periculos sau ciudat.
Ideea cu trendurile e că îi fac să se simtă speciali, să înlăture plictiseala cauzată în special de modul în care socializarea este făcută (rețele de socializare: multe și inefective)
Pe de altă parte sunt foarte instabili psihic, nu știu ce să fie și ce nu, nu știu să-și construiască un temperament, o personalitate unică.
În termenii capabilității creării unor relații, mulți dintre ei sunt împărțiți: cei care pot crea relații și le pot menține, cei care crează relații și renunță la ele, și cei cărora le e frică să creeze relații sau au probleme în creerea lor. Însă ultima categorie crește alarmant! Ei pur și simplu consideră că nu sunt demni de ceilalți sau au probleme cu stima de sine și asta tocmai din cauza deficitului de interacțiuni umane.
Și problema vine cu timpul: ce se întâmplă după? Ce vor realiza și de ce vor fi capabili?
Nimeni nu știe! Întocmai penteu că nu ne-am confruntat cu problema asta și nu o considerăm dăunătoare.
Este mult de spus, mult de analizat, dar pe scurt ar fi ce am scris mai sus.
Sper c-ai aflat răspunsul dorit happy

| Thecurious explică (pentru CookieDog):

Intreb, pentru ca incerc sa evit capcanele in care multi exponenti ai acestei generatii cad.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Am ascultat o predica in care pastorul ii cataloga pe adolescenții din Romania ca fiind din plastic. Iar la radio am auzit pe un psiholog care spunea ca adolescenta in Romania tine pana la vârstă de 28 de ani. Pe cine sa credem?