|

Bună seara. Am și eu o întrebare pentru dumneavoastră.

Eu am vârsta de 18 ani și împreună cu iubita mea de 17 ani vrem sa ne mutam impreuna și am cam vrea sa știm... se poate, nu se poate, riscurile. Părinții iubitei mele nu sunt de acord cu asta.

Ce aș putea sa fac?

11 răspunsuri:
| a răspuns:

„Iubita mea invatata de 17 ani".
Cum vine asta?
E normal sa nu fie de acord pentru ca este minora. Ai vreo sursa de venit ca sa o poti intretine? Sau apelati tot la parinti pentru bani de tigari sau de mers prin cluburi? Ma indoiesc sa stii ceva meserie si sa ai salariu la varsta ta.

| a răspuns:

Ai vrut sa spui iubita ta in vârstă nu învățată de 17 ani.

| a răspuns:

Fata momentan este minoră, părintii ei au tot dreptul sa se opună relatiei voastre, ce sa faci tu? Sa nu faci presiuni asupra fetei si sa o lasi in pace, cauta ti una de varsta ta sau mai mare, dar cel mai bine este sa i ti umplii mintea cu scoala cu cartea, nu cu fete.

| a răspuns:

Mi se pare normal ca parintii ei sa nu fie de accord. Fata trebuie sa isi vada de tineretea ei, sa invete, sa dea la o facultate poate, nu sa munceasca sa te intretina pe tine.

| a răspuns:

Atâta timp cât iubita ta e minoră o să fie dificil să vă mutați împreună.
La vârsta ta ești capabil să te întreții singur?

| a răspuns:

Si cine va intretine?

| a răspuns:

Nu puteti face nimic, decat sa asteptati pana implineste 18 ani
altfel parintii pot trimite militia dupa ea

insa TREBUIE SA TE AVERTIZEZ... MILITIA NU iti poate face TIE, ABSOLUT NIMIC, atat timp cat nu fortezi fata cu nimic, nu incalci nici o lege ca vine la tine acasa, si daca faceti sex TOT nu incalci nici o lege, atat timp cat ea are peste 15 ani si sexul nu e fortat cu nimic, nu incalci nici o lege

DAR, militienii de rahat din tara asta sunt super-buni la a te face sa te simti vinovat si sa iti dea impresia ca or sa ti-o traga cel putin la nivelul ca "o sa te arzi daca nu incetezi"

insa odata ce a implinit 18 ani, nu numai ca piulitia nu mai misca un deget, dar le puteti arata parintilor ei... DEGETUL big grin

| a răspuns:

Inteleg ca vrei sa pui bazele unei familii, sa incepeti sa traiti fericiti, lipsiti de stresul familiilor care nu sunt de acord sa va ruinati viata cu mentalitatea voastra atat de imatura.
Daca sunteti amandoi capabili sa duceti o viata pe cont propriu in mod autonom, sa nu le faceti viata amara celorlalti cu problemele pe care le veti avea, de ce nu?
Nu mai mentionez ca in scurt timp veti realiza greseala enorma pe care ati facut-o. Mult succes va urez ca o sa aveti mare nevoie.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

E greu sa va mutati impreuna acum, mai ales fara sprijinul parintilor. ea totusi, trebuie sa aiba 18ani ca sa fie totul legal.
E foarte greu sa va puteti intretine,chiar daca veti lucra amandoi,ai idee cat este o chirie? cate aveti de platit?(curent,gaze,internet,abonament tel etc). unde mai pui sa aveti bani si de iesiri colo-colo, sa va mai faceti "poftele", sa va cumparati si voi una, alta.
Mutatul impreuna NU este lapte si miere. Vor exista certuri, discutii contradictorii si multe altele. Ea e pregatita sa isi asume rol de femeie in casa? Sa o intretina? sa faca niste mancare si sa mentina casa curata?
Puneti-va intrebarile astea mai intai.

| a răspuns:

Mai copii de ce nu va vedeti voi de scoala si sa va claditi viitorul ca sa puteti fi fericiti mai tarziu si nu sa va certati ca nu aveti bani sau sa trebuiasca sa lucrati in strainatate iar ea sa mai ramana si insarcinata si sa ramana cu copilul?
Lasa mutatul impreuna, mai domoleste hormonii si fiti liberi la varsta asta ca veti avea timp sa fiti impreuna. Tine minte ca pe primul loc este scoala, dupa cum spunea Lenin „invatati, invatati, invatati"!
Probabil ca nu esti de acord cu mine dar sunt parinte, sunt trecuta prin viata si stiu ce spun.